Συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου για την αναβίωση της Παλιάς Ξάνθης είχε η παράταξη Πολίτες για την Ξάνθη του Γ. Χατζηθεοδώρου.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Βρεθήκαμε με το ΔΣ του συλλόγου της Παλιάς Πόλης και είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους.
Εκτός των κοινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όπως όλοι οι συνδημότες μας, με την αδιαφορία και απαξίωση από την δημοτική Αρχή, την καθαριότητα, την προσβασιμότητα, την ανυπαρξία χώρου στάθμευσης, την ασφάλεια, την απουσία αστυνόμευσης, υπάρχουν και τα ιδιαίτερα προβλήματα.

Η εγκατάλειψη των παλιών κτηρίων, η επικινδυνότητα κατάρρευσης τους, η αδιαφορία και μη ύπαρξη κανόνων για τις επιχειρήσεις και τα τραπεζοκαθίσματα, η αδιαφορία για την ανάπτυξη της περιοχής και προβολής της, δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στην ποιότητα ζωής των κατοίκων εκεί.

Η Παλιά Πόλη χρειάζεται όραμα, μελέτες και γενναίες αποφάσεις ώστε να αναδειχθεί ως ένα τουριστικός προορισμός σε σύνδεση με το κέντρο της πόλης αλλά και το νότιο τμήμα της, με τις καπναποθήκες και την νεώτερη πόλη. Σεβόμενοι πάντα την ποιότητα ζωής αλλά και τον πολιτισμό που πρέπει να αποπνέει.

Είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε και να πετύχουμε.
Θέλουμε την πόλη που θα σέβεται τους πολίτες της. Τίποτα λιγότερο.