Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης, αναφέρει:

Η Μάγδα Φύσσα στη συγκλονιστική συνέντευξή της στην ΕΡΤ ζήτησε να πάνε ισόβια στη φυλακή οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής. Και όμως αντί γι’ αυτό λίγες  μέρες πριν από τον παγκόσμιο ξεσηκωμό της 16ης Μάρτη κατά του ρατσισμού και του φασισμού εκδηλώθηκε η πιο προκλητική στήριξη προς τους  υπόδικους  νεοναζί δολοφόνους  της Χρυσής Αυγής, με  τις μειώσεις ποινών για τους ηγέτες της εγκληματικής οργάνωσης που προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

 

Είναι μια πισώπλατη μαχαιριά για το αντιφασιστικό κίνημα που μετά τις δολοφονίες του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα επέβαλε με αγώνες  το σπάσιμο της ασυλίας  που παρείχαν για χρόνια στην Χρυσή Αυγή οι κυβερνήσεις, η Αστυνομία και ο δικαστικός μηχανισμός. Είναι κραυγαλέα παρέμβαση στην δίκη της  Χρυσής Αυγή που συμπληρώνει τέσσερα χρόνια στις 20 Απρίλη και οδηγεί στο να πέσουν στα μαλακά με ποινές που τους ανοίγουν το δρόμο να ξαναβγάλουν τα τάγματα εφόδου στις γειτονιές.
 
Δεν μπορούν να μας πείσουν οι δηλώσεις Καλογήρου ότι είναι απλή διαβούλευση ένα σχέδιο αλλαγών στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας  που προέκυψε από νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την οποία έχει την ευθύνη η ίδια η κυβέρνηση. Είναι η ίδια επιτροπή που για τον βιασμό δεν αναγνωρίζει το κριτήριο «δεν ήθελα» για την γυναίκα-θύμα αλλά προσθέτει την σωματική βία!
 
Από τις 20 Απρίλη 2015 όταν ξεκίνησε η δίκη, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, κοινότητες μεταναστών, δημοτικά συμβούλια, κινήσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων ΛΟΑΤΚΙ, γυναικών, αναπήρων δώσαμε την μάχη για να γίνει η δίκη καταδίκη των νεοναζί δολοφόνων, για να μεταφερθεί στο Εφετείο, να επιταχυνθεί και να έχει η δίκη  προβολή και όχι οι νεοναζί από την ΕΡΤ. Απαιτήσαμε να σταματήσει η Βουλή  να παρέχει διευκολύνσεις στους  χρυσαυγίτες που παριστάνουν το «νόμιμο κόμμα». Απαιτήσαμε να σταματήσουν οι κοινές εμφανίσεις υπουργών με νεοναζί βουλευτές, όπως στο Καστελόριζο. Ένα ολόκληρο κίνημα στήριξε τους μάρτυρες κατηγορίας και έδωσαν το παρών στη δίκη, παρά τις επιθέσεις και τους τραμπουκισμούς κατά της Μάγδας Φύσσα και των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής. Έτσι φτάσαμε στο σημείο να έχει το δικαστήριο όλο το αποδεικτικό υλικό για να στείλει φυλακή την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, όχι μόνο τους Ρουπακιάδες αλλά και τους αρχηγούς τους που σχεδίασαν τις δολοφονικές επιθέσεις. 
 
Είναι  το πιο ανέλπιστο δώρο στους χρυσαυγίτες που χάνουν την δίκη να τους σώζει μια αλλαγή στη νομοθεσία που μειώνει τις ποινές για τους ηγέτες της εγκληματικής οργάνωσης από 10-20 χρόνια στα 5-10 χρόνια. Είναι ντροπή!
 
Δεν θα τους αφήσουμε να στρώσουν το έδαφος για τη νομιμοποίηση των φασιστών της Χρυσής Αυγής! Δεν θέλουμε να έχουμε στις γειτονιές  μας τα γραφεία-ορμητήρια, απαιτούμε να κλείσουν.

Αυτή η πολιτική μαζί με την κλιμάκωση των ρατσιστικών πολιτικών της ΕΕ-φρούριο, των φραχτών και των στρατοπέδων  συγκέντρωσης, των πνιγμών χιλιάδων προσφύγων στη Μεσόγειο στρώνουν το  έδαφος για την άνοδο της ακροδεξιάς.

Καλούμε σε μαζικό αντιφασιστικό ξεσηκωμό για να μην περάσει η μείωση των ποινών για τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Να πλημμυρίσουμε το Σάββατο στις 16 Μάρτη τους δρόμους για να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν συγχωρούμε καμία συγκάλυψη των δολοφονιών του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, ούτε θέλουμε οι μετανάστες να είναι Αντετοκούμπο για να μην χάνουν την ζωή τους στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας! Να στείλουμε το μήνυμα σε όλη την Ευρώπη και τον Κόσμο που θα διαδηλώνει μαζί μας σε πάνω από 30 χώρες και 70 πόλεις ότι θα τσακίσουμε  τους φασίστες παντού!

  • ΟΧΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ