Καταρχάς θετικά αντιμετωπίζει την πρόταση του Συλλόγου των Κατοίκων της Παλιάς Πόλης για ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που θα ενισχύσει την αποκατάσταση κτιρίων του διατηρητέου οικισμού και υπό προϋποθέσεις. Παράλληλα όμως, σχολιάζοντας στο FB την πρόταση σημειώνει ότι ο Δήμος είναι απών από όλες τις προσκλήσεις για έργα σε διάφορα υπουργεία και ειδικότερα, ενώ σημαντικά κτίρια γκρεμίζονται, δεν έχει υποβάλει καμία πρόταση σε πρόσκληση που είναι ανοιχτή για την “Επανάχρηση δημοτικής ακίνητης περιουσίας”

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Ο Σύλλογος της Παλιάς Πόλης κοινοποίησε μια πολύ σημαντική πρόταση για τη δημιουργία ενός χρηματοδοτικού προγράμματος που θα αφορά την αποκατάσταση κτιρίων σε παραδοσιακούς οικισμούς και ζητά τη στήριξη του συντοπίτη μας Υφυπουργού.
Είναι πράγματι μια ενδιαφέρουσα πρόταση, πρέπει να μας απασχολήσει και την υποστηρίζουμε με την προϋπόθεση βέβαια να εξευρεθούν οι απαραίτητοι πόροι για ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Όμως μιλώντας για διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία, μοιραία, διαπιστώνουμεότι για άλλη μια φορά ο Δήμος Ξάνθης απείχε από ΟΛΕΣ τις προσκλήσεις όλων των Υπουργείων για τη χρηματοδότηση έργων σε διάφορους τομείς, φαινόμενο μοναδικό στα χρονικά.
Ένα από αυτά τα προγράμματα ήταν η «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» για την ανάδειξη εμβληματικών δημοτικών κτιρίων ως εστιών τουριστικής, πολιτιστικής ακόμη και επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Δυστυχώς λοιπόν, ενώ σημαντικά διατηρητέα δημοτικά κτίρια της πόλης καταστρέφονται καθημερινά ο Δήμος δεν υπέβαλε ούτε μία πρόταση ΚΑΙ σε αυτό το πρόγραμμα…
Η επόμενη μέρα για ΟΛΟ το ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ θα είναι διαφορετική και δε θα αφήνει ανεκμετάλλευτο κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο!!!