Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης αναφέρει:

Διαδηλώνουμε σε οχτώ πόλεις της Ελλάδας:

  1. Αθήνα, Ομόνοια 3μμ
  2. Θεσσαλονίκη 12μες Άγαλμα Βενιζέλου
  3. Χανιά 12μες Πλατεία Αγοράς
  4. Ξάνθη 4μμ Κεντρική Πλατεία
  5. Γιάννενα 12μες Περιφέρεια
  6. Πάτρα 12μες Πλατεία Γεωργίου
  7. Ηράκλειο 12μες Λιοντάρια
  8. Βόλος 6μμ Άγιος Νικόλαος (15/3)

Και σε πάνω από 30 χώρες και 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο!

10 Λόγοι για να ξεσηκωθούμε το Σάββατο 16 Μάρτη κατά του φασισμού και του ρατσισμού 

1. Είμαστε παγκόσμια δύναμη! Για πρώτη φορά σε πάνω από τριάντα χώρες και εβδομήντα πόλεις σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αυστραλία κινήματα συντονίζονται κατά της φασιστικής απειλής και του ρατσισμού. Την ώρα που ο πρώην σύμβουλος του Τράμπ στηρίζει την ενοποίηση της μαύρης διεθνούς της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, η απάντηση έρχεται με τις μαζικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις παντού. Η διεθνής του αντιφασισμού διαδηλώνει στις 16 Μάρτη είναι κορύφωση αυτών των αγώνων…

2. Μας καλούν 130 άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, δεκάδες συνδικάτα, κοινότητες μεταναστών, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και σύλλγοι γονέων, πρόσφυγες απο τα κάμπ της Θήβας, της Ηλιόχαρης, της Μαλακάσας, του Ελαιώνα, η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, η κίνηση για την απεργιακή 8 Μάρτη, δημοτικές κινήσεις και δημοτικά συμβούλια, δεκάδες συλλογικότητες απο τις γειτονιές.

3. Απαιτούμε δικαιοσύνη για τον Εμπουκά ο οποίος συνελήφθη ζωντανός στις 8 Φλεβάρη και πέθανε μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας ενώ η Αστυνομία συγκάλυπτε ακόμη και το θάνατο του από την σύζυγο του επί μέρες. Ούτε το ΕΚΑΒ δεν πρόλαβαν;

4. Δίνουμε τη μάχη για να πάνε φυλακή οι υπόδικοι ναζιστές της Χρυσής Αυγής, να μπει τέλος στην παρωδία του δήθεν “νόμιμου κόμματος” που οργανώνει επιθέσεις ταγμάτων εφόδου ακόμη και στη Βουλή, όπως στις 20 Γενάρη.

5. Απαιτούμε να αποσυρθεί η τροποποίηση-δώρο της νομοθεσίας για τη μείωση της ποινής από 10-20 χρόνια σε 5-10 χρόνια που αφορούν την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης δίνοντας έτσι συγχωροχάρτι στους υπόδικους της Χρυσής Αυγής και ιδιαίτερα τα ηγετικά στελέχη.

6. Δεν ανεχόμαστε να χάνονται χιλιάδες ζωές από πνιγμό στη Μεσόγειο και το Αιγαίο, ακόμη και τον Έβρο ως φόρος αίματος στο βωμό των ρατσιστικών πολιτικών των κλειστών συνόρων της ΕΕ-φρούριο. Αυτές οι πολιτικές είναι άνεμος στα πανιά της ακροδεξιάς. Διεκδικούμε ανοιχτά σύνορα με την ασφαλή είσοδο των προσφύγων και την ελεύθερη μετακίνηση από τα νησιά στην ενδοχώρα και όχι φράχτες και καταδιώξεις από την FRONTEX το ΝΑΤΟ και τη συνοριοφυλακή.

7. Απαιτούμε να διαλυθεί ο παρακρατικός μηχανισμός με τη στήριξη της Αστυνομίας και της συνοριοφυλακής στον Εβρο, να μπει τέλος στις απαγωγές, τους βασανισμούς προσφύγων και τις παράνομες απελάσεις προσφύγων στην Τουρκία από παρακρατικούς κουκουλοφόρους.

8. Διατρανώνουμε ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι! Οι πολιτικές νόμου και τάξης που οδήγησαν στη στυγνή δολοφονία του Ζακ/Zackie Κωστόπουλου απλώνονται στο κέντρο της Αθήνας σε βάρος των μεταναστών ξανά.

Είναι δείγμα κατρακυλίσματος της κυβέρνησης στις αστυνομικές μεθόδους του Ξένιου Δία οι επιχειρήσεις σκούπα, οι φυλακίσεις μεταναστών και ανηλίκων στην Αμυγδαλέζα, οι βασανισμοί μεταναστών στη Νίκαια. Είναι ώρα να πάρουν χαρτιά, ιθαγένεια, ίσα δικαιώματα, ίση αμοιβή και κοινωνική ασφάλιση. Είναι ώρα να έχουν τζαμιά οι μουσουλμάνοι στις γειτονιές. Είναι ώρα να έχουν δικαίωμα ψήφου και εκλογής οι μετανάστες/στριες.

9. Διεκδικούμε τώρα να ανοίξουν οι πόλεις για τους πρόσφυγες, να κλείσουν τα στρατόπεδα γκέτο. Άσυλο και στέγη για όλους και όχι πέταγμα στο δρόμο για όσους ολοκληρώνεται η διαδικασία του ασύλου με έγκριση ή απόρριψη. Πρόσβαση στη δημόσια υγεία χωρίς αποκλεισμούς. Δικαίωμα στην εργασία και την κατοικία με μαζικά προγράμματα εργατικής στέγης για όλους, ντόπιους και μετανάστες. Δικαίωμα πρόσβασης όλων των παιδιών στη δημόσια εκπαίδευση.

10. Διεκδικούμε να μείνει ανοικτός ο δρόμος της ελπίδας, της αντίστασης στις άγριες πολιτικές της λιτότητας, των μνημονίων, των περικοπών που φέρνουν τη φτώχεια, της αντίστασης στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους. Αυτή η προοπτική περνάει μέσα από το τσάκισμα της φασιστικής απειλής και το τέλος των ρατσιστικών πολιτικών. Η 16η Μάρτη είναι η αρχή, για να ηττηθεί και στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις η ακροδεξιά στις ευρωεκλογές, τους Δήμους και τις περιφέρειες.