Με σκοπό την βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας στην Ευρώπη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου διοργανώνει κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες μια εκδήλωση, στην οποία παρουσιάζει τον πολιτισμό και την γαστρονομία της χώρας, με φαγητά που μαγειρεύουν Έλληνες σεφ, με διεθνείς διακρίσεις.

«Θέλω να αποκαταστήσω την εικόνα της χώρας», τόνισε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», με αφορμή την πρόσφατη εκδήλωση, που έγινε μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο κι είχε ως τιμώμενη Περιφέρεια αυτήν της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Όπως εξήγησε, «η εικόνα, τα τελευταία χρόνια, με την χρεοκοπία, δέχθηκε σοβαρό πλήγμα. Υπήρξαν άδικες επιθέσεις εναντίον των Ελλήνων, με στερεότυπα όπως ανίκανοι διεφθαρμένοι, τεμπέληδες, και, σιγά-σιγά, με αυτές τις εκδηλώσεις, στις οποίες παρουσιάζονται νέοι άνθρωποι, προσπαθώ να αποκαταστήσω αυτήν την εικόνα. Πέρσι είχαμε από όλες τις Περιφέρειες, φέτος ήταν η τιμητική της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Δύο σεφ μαγείρεψαν μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με βάση τα προϊόντα της περιοχής κι όσοι ήρθαν έμαθαν για τον τουρισμό της περιοχής. Είναι μια πολύ όμορφη και ανεξερεύνητη Περιφέρεια, όπως είπα και στις παρεμβάσεις μου.

Η εκδήλωση ήταν ανοιχτή σε όλους κι ήρθαν περί τους 300 πολίτες κι άλλοι τόσοι από μέσα από το Ευρωκοινοβούλιο (ευρωβουλευτές, βοηθοί) κι από την Κομισιόν».

Η Περιφέρεια εκπροσωπήθηκε από τον ο κ. Γιάννη Μπούτο, ενώ ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος κι ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Κώστας Αντωνιάδης επικαλέστηκαν ανειλημμένες υποχρεώσεις. Την εκδήλωση κάλυψαν δημοσιογράφοι από όλη την Ελλάδα.

 

Ουδείς αντίθετος με την Συμφωνία των Πρεσπών

 

Σύμφωνα με τον Έλληνα ευρωβουλευτή, «η εικόνα της Ελλάδας, τα τελευταία χρόνια, έχει αλλάξει τελείως, κάτι που τόνισα στη συνέντευξη Τύπου. Η αρχή έγινε το 2015, με τη στάση που κράτησαν οι Έλληνες στο θέμα των προσφύγων, η οποία ήταν στους αντίποδες της στάσης άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που δεν ήθελαν κανέναν πρόσφυγα κι ήταν αφιλόξενοι και ξενόφοβοι. Έγινε πολύ καλή δουλειά κι από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, με το χάρισμα που διαθέτει, απεκατέστησε καλές σχέσεις με τους ηγέτες, όπως κι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που έκανε εξαιρετική διαπραγμάτευση στα οικονομικά. Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν, όμως, αυτή που άλλαξε τελείως την εικόνα. Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα θεωρείται η μόνη χώρα, απ’ τη οποία προέρχονται καλές ειδήσεις και για την οικονομία, που σταθεροποιήθηκε και βγήκαμε από τα μνημόνια, και με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μάλιστα, σε ορισμένους συναδέλφους είπα ότι βάζω στοίχημα εάν μου βρουν έναν βουλευτή -εκτός από την ακροδεξιά- συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο ανήκει η Νέα Δημοκρατία, ο οποίος να σας μιλήσει εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών. Δεν υπάρχει κανένας!. Ούτε ο Βέμπερ! Διότι, όλοι καταλαβαίνουν τη σημασία αυτής της Συμφωνίας, τόσο για τη σταθεροποίηση των Βαλκανίων, όσο και για την επίλυση διεθνών διενέξεων».

 

Την Αργεντινή θα αντιγράψει ο Μητσοτάκης 

Στην ερώτηση αν η Συμφωνία θα είναι ένα από τα χαρτιά της αντιπολίτευσης στις Ευρωεκλογές, απάντησε θετικά, σημειώνοντας ότι «προς το παρόν, τουλάχιστον, στις δημοσκοπήσεις μετράει πολύ, διότι αν δεν υπήρχε η Συμφωνία των Πρεσπών, θα ήμασταν στα ίδια ποσοστά με τη Νέα Δημοκρατία».

Όμως, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δεν θα αποτελέσει το βασικό αντικείμενο κι ούτε θα κρίνει την ψήφο των πολιτών, οι οποίοι θα ψηφίσουν, όπως όλοι οι νοικοκυρεμένοι άνθρωποι, με βάση την οικονομία και το μέλλον τους. Η κατάσταση στην οικονομία είναι καλή, αλλά αυτό δεν έχει αποτυπωθεί ακόμη στις τσέπες των πολιτών. Σιγά-σιγά έρχεται η ανάκαμψη. Θα κοιτάξουν το μέλλον και την σταθερότητα από το να μπουν σε μια περιπέτεια με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία, κινδυνεύουμε, να μας οδηγήσει σε ένα δρόμο Αργεντινής, η οποία είχε χρεοκοπήσει. Μετά από περιπέτειες, ήρθε η Αριστερά που σταθεροποίησε τα πράγματα, κι ύστερα, για λίγες ψήφους, κέρδισε η Δεξιά και τώρα ξαναγύρισε το ΔΝΤ, διότι ο σημερινός πρόεδρος της χώρας εφάρμοσε τις ίδιες πολιτικές που επαγγέλλεται να εφαρμόσει κι ο Κ. Μητσοτάκης. Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι, σ’ αυτήν την περίπτωση, υπάρχουν πολύ μεγάλα ρίσκα, ενώ αυτήν την ώρα έχει αρχίσει σταδιακά μια πορεία ανάκαμψης της χώρας και στην οικονομία και στην διεθνή εικόνα της. Άλλωστε, το ενδιαφέρον είναι ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν κρύβει, αν και το θέλει, τις πιο επαχθείς πλευρές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που θέλει να εφαρμόσει. Προχθές, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, είπε ότι θα ανατρέψουν τη σημερινή πολιτική, που έχει καταφέρει η Κυβέρνηση με τρομερές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, για μια πρόσληψη στο Δημόσιο σε κάθε μία αποχώρηση, και θα επαναφέρει τη μνημονιακή συνταγή στα πιο μαύρα χρόνια των μνημονίων του ένας προς πέντε. Όπως καταλαβαίνετε, σε λίγο, στο Δημόσιο δεν θα υπάρχει κανείς».

 

Όλη η ζωή μας θα γεμίσει… διόδια

 

Και συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι «η Υγεία, σύμφωνα με το πρόγραμμα Μητσοτάκη, θα πάει σε ιδιωτικά χέρια, κι όποιος έχει λεφτά θα θεραπεύεται και θα ζει, κι όποιος δεν έχει δεν θα θεραπεύεται και θα πεθαίνει. Η νεοφιλελεύθερη συνταγή είναι απλή. Το έχουν πει ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι κι ούτε μπορούμε να έχουμε την ίδια μεταχείριση. Πρόκειται για κοινωνικό Αρμαγεδδώνα. Θέλουν το ασφαλιστικό σύστημα αλά Πινοσέτ, να δοθεί στον ιδιωτικό τομέα. Για να έρθει κάποιος στην Καβάλα πρέπει να περάσει πολλά διόδια. Οι πολίτες πρέπει να φανταστούν ότι όλη η ζωή τους θα είναι γεμάτη διόδια. Δηλαδή θα πρέπει να πληρώνουν για το παραμικρό. Και το κωμικοτραγικό είναι ότι, ενώ ακόμη και στις ευρωπαϊκές χώρες, που εφαρμόστηκε, αρχίζουν να βλέπουν ότι κάτι δεν πήγε καλά και ήρθε καταστροφή, εδώ ο κ. Μητσοτάκης έχει ανακαλύψει την Αμερική και θέλει να μας υποχρεώσει όλους να πάμε ταξίδι στην Αμερική».

 

Ευθύνες Κομισιόν για Νίκο Γεωργιάδη

 

Ο κ. Κούλογλου, μετά την καταδικαστική απόφαση εναντίον του Νίκου Γεωργιάδη, κατέθεσε ερώτημα, ζητώντας να μάθει αν, όταν το 2010 έγινε η σύλληψή του ενημερώθηκε κι αν ναι, τί έπραξε.

Όπως είπε, «ο Γεωργιάδης, μαζί με άλλους δύο, συνελήφθη στην Μολδαβία για πράξεις αδιανόητες, για βιασμό ανηλίκου και συμμετοχή σε κύκλωμα σωματεμπορίας. Οι άλλοι δύο δικάστηκαν, ενώ ο Γεωργιάδης δεν δικάστηκε κι έφυγε από τη χώρα χρησιμοποιώντας την ασυλία που είχε, επειδή είχε διπλωματικό διαβατήριο, λόγω του γεγονότος ότι εργαζόταν για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κι αυτό που ρώτησα την Κομισιόν, η οποία του είχε δώσει το διαβατήριο, είναι εάν είχε πληροφορηθεί από τις Αρχές της Μολδαβίας για τη σύλληψή του. Προφανώς θα έπρεπε να το είχε πληροφορηθεί. Ρώτησα και τί έκανε όταν το πληροφορήθηκε. Η υπόθεση είναι από το 2010 κι έκτοτε δεν έχουμε μάθει πολλά πράγματα. Κανονικά θα έπρεπε να αρθεί η ασυλία και να δικασθεί στη Μολδαβία όπου εγκλημάτησε. Το άλλο ερώτημα, που δεν αφορά τις Βρυξέλες αλλά την Ελλάδα, είναι το γιατί ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ προσπάθησαν και προσπαθούν, με νύχια και με δόντια, να συγκαλύψουν την υπόθεση και να πέσει ο Γεωργιάδης στα μαλακά. Κανονικά, σε μια τέτοια υπόθεση, που αφορά σε πολύ λεπτά και σημαντικά θέματα ηθικής ένα κόμμα θα έπρεπε να καταδικάσει και να πάρει σαφείς αποστάσεις. Αντιθέτως, έγιναν επίμονα τηλεφωνήματα στους επικεφαλής μέσων ενημέρωσης για να μην πουν καν την είδηση. Υπάρχει και προσπάθεια υπεράσπισης του Γεωργιάδη με μάρτυρες στο δικαστήριο. Ο γραμματέας της ΝΔ,  Λευτέρης Αυγενάκης, λέει ότι ο Γεωργιάδης έπεσε θύμα πολιτικής σκευωρίας κι ότι και η δίκη ήταν πολιτική σκευωρία. Τους συνέλαβαν το 2010 κι η δίκη τελείωσε τώρα. Ποιός έκανε πολιτική σκευωρία; Μάλλον τον ΣΥΡΙΖΑ υπονοούν. Υπάρχουν ποσταρίσματα στο ίντερνετ στελεχών και αρθρογράφων, όπως στην Καθημερινή, που λεν ότι δεν ήταν τίποτα το σπουδαίο. Λένε “σιγά και τι έγινε”, αγνοώντας ότι πρόκειται για βιασμό ανήλικου, θύματος σωματεμπορίας. Και η κ. Μητσοτάκηέκανε λάικ σε δημοσίευση στελέχους της ΝΔ που έχει υιοθετήσει αυτές τις απόψεις. Επομένως, υπάρχει κάτι σοβαρό που ξέρει ο

Γεωργιάδης για τον Μητσοτάκη κι, έτσι, υπάρχει μια αλληλοϋποστήριξη;».

Ακολουθεί η συνέντευξη του Στέλιου Κούλογλου στην εκπομπή των Ευριπίδη Ταρασίδη-Κώστα Φιλίδη «Καβάλα στο Κόκκινο»:

<iframe width=”100%” height=”265″ src=”https://clyp.it/cjehzhaa/widget” frameborder=”0″></iframe>