Με κεντρικό θέμα ” Έρως ανίκατε μάχαν” η παρέλαση του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού ξεκινά στη 13.00 της Κυριακής. Το Κέντρο Πολιτισμού έδωσε στη δημοσιότητα τη σειρά των αρμάτων και των πληρωμάτων καθώς και τα θέματα κάθε συλλόγου.

 

 

Βασίλισσα

 

 

Δήμος Ωραιοκάστρου

 

 

NANI TIME

 

3ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου

 

Το βραβευμένο καρναβαλικό γκρουπ της καρναβαλικής παρέλασης του Ωραιοκάστρου συμμετέχει στην καρναβαλική παρέλαση στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Ξάνθης και Ωραιοκάστρου.

 

1. Βίστωνες

 

Τα τρια…κόσια γουρουνάκια

 

Τα γουρουνάκια είναι εδώ! Ήρθαν για να ερωτευτούν, να φωνάξουν, να χορέψουν, να λερωθούν, να φάνε και να πιούν! Με άλλα λόγια να περάσουν καλά και εμείς καλύτερα. Τα τρια…κόσια γουρουνάκια σας περιμένουν να τα αγαπήσετε και να γλεντήσετε και εσείς μαζί τους.

Πιο μπόλικοι από ποτέ, ερχόμαστε να δείξουμε την διαφορά παραμυθιών και πραγματικότητας. Είμαστε και οι πρώτοι… στην παρέλαση, και μας αξίζει. Σας περιμένουμε όλους, φίλους και γνωστούς, για ένα ακόμη αξέχαστο Ξανθιώτικο Καρναβάλι!

 

Ο πολιτιστικός σύλλογος Ξάνθης, οι Βίστωνες, συμμετέχουν στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, από το 1992.  Η ιδέα της δημιουργίας του συλλόγου ξεκίνησε από την διαπίστωση ανάγκης επικοινωνίας που νιώθει ο άνθρωπος στην σημερινή εποχή, από μια ομάδα φίλων. Η ενεργή τους συμμετοχή στους θεσμούς πλέον της Ξάνθης, τους έχει κάνει διάσημους σε όλη την Ελλάδα. Η δυναμική τους παρουσία στις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές, το αξέχαστο παραδοσιακό γλέντι των Βιστώνων, κάτω  από τον  πλάτανο, στις γιορτές παλιάς πόλης, αλλά και άλλα πολλά, είναι αυτά που μένουν χαραγμένα στην μνήμη των πολλών μελών και φίλων του συλλόγου. Εν έτη 2019, μετά απο 26 χρόνια ενεργείας, ο σύλλογος θέλει να ελπίζει σε πολλές ακόμα πολιτιστικές και ενημερωτικές δράσεις, και σας καλεί να πάρετε και εσείς μέρος, όχι μόνο σαν θεατές αλλά και σαν ενεργά μέλη, στην εξέλιξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Βίβα, Βίστωνες!

 

 

2. Βάτραχοι

 

Ο Μικρός Πρίγκιπας

 

Οι “Βάτραχοι” μεταμορφώνονται επιτέλους σε πρίγκιπες! Ο Μικρός πρίγκιπας συντροφιά με το αγαπημένο του τριαντάφυλλο ανακαλύπτει την αλήθεια… “μόνο με την καρδιά μπορεί κανείς να δει σωστά. Αυτό που έχει σημασία είναι αόρατο στα μάτια. Είναι ο καιρός που ξόδεψες για το τριαντάφυλλο σου που το κάνει σπουδαίο. Οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει αυτή την αλήθεια, εσύ όμως δεν πρέπει να την ξεχάσεις ποτέ.

 

Οι ΒΑΤΡΑΧΟΙ είναι «νέοι» στην πόλη με έτος ίδρυσης το 2008 !!! Τα βατράχια είναι νέα, έχουν νέες ιδέες, νέες αντιλήψεις, κέφι αλλά και προβληματισμούς! Συμμετέχουν και κάνουν αισθητή την παρουσία τους στους δύο μεγάλους θεσμούς της πόλης, Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές και Γιορτές Παλιάς Πόλης, ενώ διοργανώνουν και οι ίδιοι πολλές δράσεις, όπως η “Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής”, το “color Wars” και πολλές άλλες.

 

3. Σύλλογος Ιάσμου Ροδόπης

 

Οι ταυρομάχοι του Ιάσμου

 

έρχονται με ερωτική διάθεση στο καρναβάλι της Ξάνθης καθώς ο στόχος τους δεν είναι ο Ταύρος, αλλά ο Έρωτας. Εξάλλου ο Έρωτας, μια “αρένα” είναι όπου πάντα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.

 

O Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου ιδρύθηκε το 1983 και από τότε μέχρι σήμερα έχει δραστηριοποιηθεί ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής. Διοργανώνει διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως τη Γιορτή Τσίπουρου το Νοέμβριο, με αποκορύφωμα τις εκδηλώσεις του Προφήτη Ηλία το μήνα Ιούλιο που σήμερα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι  της πολιτιστικής ταυτότητας του Ιάσμου. Ο Ίασμος, είναι μια από τις παλαιότερες κωμοπόλεις της Θράκης και βρίσκεται 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Ξάνθης.

Είναι η 3η συμμετοχή μας στο καρναβάλι της Ξάνθης, στηρίζοντας τη μεγάλη αυτή γιορτή.

 

4. Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης

«Η Γέφυρα»

 

Ομάδα Πύραυλος

(pokemon)

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης «Η Γέφυρα» είναι ο πολιτιστικός σύλλογος φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δ.Π.Θ. Ιδρύθηκε το 1994 με σκοπό να δώσει την ευκαιρία στους φοιτητές να συμπληρώσουν τη ζωή τους στο ταξίδι της φοιτητικής τους ζωής. Κύριες αρχές του συλλόγου αποτελούν η ισότητα των μελών, το πνεύμα συνεργασίας και η ελεύθερη ανταλλαγή πολιτιστικών απόψεων. Με άξονα πολιτιστικό, εθελοντικό και δημιουργικό δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να ανακαλύψουν τις διάφορες πτυχές του εαυτού τους και να ασχοληθούν με τα ενδιαφέροντα τους. Εκτός όμως από τις δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης των μελών, ο Σύλλογος της Γέφυρας και συγκεκριμένα τα μέλη της κατάφεραν να γεφυρώσουν το Πανεπιστήμιο με την ίδια την πόλη της Ξάνθης. Θεσμό πλέον αποτελεί η Πολιτιστική εβδομάδα που διοργανώνεται κάθε Μάιο. Κατά τη διάρκεια της μπορείτε να παρακολουθήσετε το έργο των ομάδων σε μια σειρά εκδηλώσεων.

 

5. Σύλλογος Κρητών Φοιτητών Ξάνθης

«Ο Ψηλορείτης»

 

Σρεκ & Φιόνα

 

Ο Σρεκ συναντάει ξανά τη Φιόνα και το ερωτικό τους ειδύλλιο εκτυλίσσεται στην πόλη των χρωμάτων, την Ξάνθη. Τα μέλη του πληρώματός μας δηλώνουν έτοιμα να ερωτευτούν. Εσείς θα αντισταθείτε;

 

Ο Σύλλογος Κρητών Φοιτητών Ξάνθης ‘Ο Ψηλορείτης’ ιδρύθηκε το 1991 από Κρήτες φοιτητές. Κατεχόμενοι από το αίσθημα της λησμονιάς από τον τόπο καταγωγής τους, οι φοιτητές πήραν την απόφαση να ιδρύσουν ένα σύλλογο, που θα ενώνει όλους τους Κρητικούς, αλλά και όλους τους φίλους αυτών στην πόλη της Ξάνθης. Η απουσία των φοιτητών από τα σπίτια τους, αλλά και από την κρητική παράδοση, έδωσε την αφορμή σε αυτούς τους νέους να συσπειρωθούν, να δημιουργήσουν ακόμα πιο σφικτούς δεσμούς μεταξύ τους, αλλά και με την τοπική κοινωνία της Ξάνθης. Μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας του συλλόγου, το μόνο σίγουρο είναι πως όλα τα μέλη και οι φίλοι τους που έχουν περάσει από το σύλλογο, έχουν να θυμούνται πολλές χαρούμενες στιγμές από κρητικά γλέντια, μαθήματα κρητικών χορών, μαζώξεις – παρέες, αλλά και συμμετοχές στις ΘΛΕ.

Η εμπειρία όλων μας έχει δείξει πως: ”ένας Κρητικός στα ξένα είναι μόνος, δύο είναι σύλλογος”.

 

 

 

 

 

Η Παναγία των Παρισίων

 

 

6. Απαράδεκτοι

 

La casa de papel

Απαράδεκτοι κλέφτες νομισματοκοπείου; Ή κλέφτες της καρδιάς σας;

Όπως και να έχει είμαστε εδώ για να “κλέψουμε” την όμορφη αυτή στιγμή του καρναβαλιού και τις καρδιές σας

 

Ο σύλλογός μας ιδρύθηκε το 1995 από μια παρέα φίλων και συμμαθητών. Σήμερα, 24 χρόνια μετά η παρέα αυτή μεγάλωσε και έγινε ένας από τους πιο γνωστούς συλλόγους της πόλης. Είναι ένας από τους 4 συλλόγους που δημιούργησαν το 2011 το 1ο Φιλανθρωπικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ των Πολιτιστικών Συλλόγων και συνδυάζουν έτσι τον αθλητισμό, την κοινωνία και την φιλανθρωπία. Εθελοντικές αιμοδοσίες σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αιμοδοτών Ξάνθης “Η Αγάπη” πραγματοποιούνται τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο και δωρεές σε διάφορους φορείς καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου δείχνουν την ανθρώπινη πλευρά των μελών μας που είναι δίπλα στην κάθε ανάγκη.

 

7. Τrel@cademy.kom

 

POWER OF LOVE

 

Η Trel@cademy είναι ένας πολιτιστικός σύλλογος που ιδρύθηκε στην Κομοτηνή με σκοπό: την στήριξη του θεσμού του καρναβαλιού και πρωτίστως του καρναβαλιού της Ξάνθης με ενεργή συμμετοχή σε αυτό. την διοργάνωση και στήριξη εκδηλώσεων πολιτιστικού χαρακτήρα. την οργάνωση παιχνιδιών και δραστηριοτήτων ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα. την διοργάνωση εκδρομών με σκοπό την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση και την σύσφιξη των σχέσεων των συμμετεχόντων σε αυτές. Όσοι λοιπόν έχουν διάθεση να ξεφύγουν από το στρες και το άγχος της καθημερινότητας και να διασκεδάσουν συμμετέχοντας σε όλα ή σε κάποια από τα παραπάνω, δεν έχουν παρά να πάρουν την τρέλα τους και να γίνουν μέλη της Trel@cademy. Με δεδομένο ότι κάθε μέρα που περνάει δεν γυρίζει πίσω… η Trel@cademy ΦΩΝΑΖΕΙ…ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!! LIVE YOUR LIFE… Η συνέχεια θα δοθεί με πράξεις.

 

8. Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού

 

Έρωτας από άλλο πλανήτη

 

Είναι γεγονός ο Kylo Ren και η πριγκίπισσα Leia Organa ήρθαν για να μας μάθουν πως είναι ένας «έρωτας από άλλο πλανήτη»!!

 

Ο οδηγισμός είναι μια παγκόσμια, αυτόνομη, ανεξάρτητη οργάνωση με παιδαγωγικό χαρακτήρα που απευθύνεται σε παιδιά και νέους. Είναι η “πιο Μεγάλη Παρέα του κόσμου” σε 100 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, 145 χώρες στον κόσμο και 10.000.000 μέλη σε όλη τη γη .

 

 

 

9. Ξενιτεμένοι

 

Sylvester & Tweety

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξενιτεμένοι εδρεύει στην Ξάνθη και ιδρύθηκε το 2008 με σκοπό την διάσωση , διατήρηση και ανύψωση της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ο πολιτιστικός σύλλογος ξενιτεμένοι συνεχίζει την παράδοση που κρατά εδώ και χρόνια συμμετέχοντας στις γιορτές παλιάς πόλης και στο καρναβάλι Ξάνθης.

 

 

10 Θρακική Θεατρική Σκηνή

 

Μουλέν Ρουζ

 

Ο έρωτας αποτελεί το ωραιότερο συστατικό της υπάρξεως… Ο έρωτας όμως στις μοναχικές νύχτες στο Μουλέν Ρουζ… κρύβει πολλά «μυστικά»… και ιδίως στο ξημέρωμα…

 

 

 

 

 

 

Κλεοπάτρα και Μάρκος Αντώνιος

 

 

11. Οι Απίθανοι

 

Snakes and Ladders

 

Το γνωστό σε όλους μας επιτραπέζιο παιχνίδι «φιδάκι ή γκρινιάρης»

Στην παρέλαση συμμετέχουν 350 περίπου καρναβαλιστές και είναι η 5η συνεχόμενη συμμετοχή του Συλλόγου από την ίδρυσή του το 2014. Η έδρα του Συλλόγου βρίσκεται στο χωριό Μυρωδάτο σε απόσταση 25χλμ από την πόλη της Ξάνθης και οι δραστηριότητές του επικεντρώνονται σε πολιτιστικές και φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

«Γιατί δεν υπάρχει πολιτισμός χωρίς ανθρωπιά»

 

 

12. ΠΑΣ Αντίκας

 

Popeye & Olive

 

“Μα τις χίλιες σαρδέλες αυτός ο έρωτας είναι τρελός”

 

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Αντίκας ιδρύθηκε τον Μάη του 2016, από ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα, κοινή κουλτούρα καθώς και σχέση αλληλεγγύης μεταξύ τους. Στεγάζεται στην οδό Χασιρτζόγλου 8 σε ένα διατηρητέο  κτήριο στη παλιά πόλη Ξάνθης το οποίο μισθώνεται και στο οποίο έχουν γίνει αρκετές εργασίες από τα μέλη του συλλόγου εθελοντικά  με σκοπό την ανάδειξη της πλούσιας ομορφιάς  του καθώς και την φιλοξενία δράσεων- εκθέσεων πολιτιστικού και αθλητικού περιεχομένου. Στη σύντομη διαδρομή μας έχουμε ήδη κάνει διάφορα φεστιβάλ με κοινωνικό πρόσημο απευθυνόμενοι σε μικρούς και μεγάλους. Ο σύλλογος μας έχοντας ως σκοπό  την  προαγωγή του κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού και πνευματικού επιπέδου των κατοίκων του νομού Ξάνθης έχει πραγματοποιήσει τα παρακάτω :

Α) Ενοικίαση κτιρίου ως έδρα με σκοπό να φιλοξενήσει διάφορες δράσεις εκδηλώσεις και δράσεις

Β) Συμμετοχή στις γιορτές παλιάς πόλης της Ξάνθης με εκθέσεις (φωτογραφίας, γλυπτών, ζωγραφικής), παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους και συναυλίες.

Γ) Συλλογές τροφίμων – ενδυμάτων για  οικογένειες που πλήττονται από τη φτώχεια

Δ) Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Ε) Συλλογικές κουζίνες

ΣΤ) Προβολές ντοκιμαντέρ κοινωνικού περιεχομένου

Ζ) Στις 10-2-18 οργανώσαμε ένα πολύχρωμο και γεμάτο παιχνίδι event για τους μικρούς μας φίλους. Σε συνεννόηση με το κέντρο πολιτισμού Ξάνθης πήραμε από το χώρο όπου κατασκευάζονται τα καρναβαλικά άρματα, κομμάτια από παλαιότερα άρματα και τα μεταφέραμε  στον πάνω όροφο του συλλόγου μας.

 

 

13. Οδρύσσες

 

Have fun, be a rainbow

 

Μια φορά κι έναν καιρό

σε έναν τόπο μαγικό

ένα ουράνιο τόξο

έχασε το άλλο του μισό….

Έψαξε χώρες μακρινές

βουνά και κορυφές

μα δε το βρήκε τελικά

και σε θλίψη έπεσε βαριά….

Ώσπου μια μέρα ξαφνικά

φωνές, τραγούδια και χαρές

το οδήγησαν στο καρναβάλι του Έρωτα

με τους τρελούς καρναβαλιστές!

Και ξάφνου πετιέται απο μπροστά

το άλλο του μισό παιδιά…..

Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα φυσικά!!!!!

 

Ο καρναβαλικός σύλλογος ΟΔΡΥΣΣΕΣ ιδρύθηκε το 1994 από μια παρέα φίλων με αγάπη για την πόλη τους! Καθώς τα χρόνια περνούν η παρέα μας μεγαλώνει όλο και περισσότερο …..και πάντα με το ίδιο κέφι και την ίδια ζωντάνια συμμετέχουμε ενεργά στις Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές και στις Γιορτές Παλιάς Πόλης!!!

 

 

14. Σπάρτακοι ‘82

 

Φτερωτοί Έρωτες

 

Φέτος είμαστε οι άγγελοι του έρωτα και με το κέφι μας θα μεταφέρουμε το μήνυμα μας σε όλους τους ξανθιώτες και επισκέπτες. Με σύμμαχο τον καιρό ελάτε να γλεντήσετε μαζί μας ξεχνώντας τα προβλήματα και δώστε χώρο στο μήνυα των «ΑΓΓΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ»

Σπάρτακοι ΄82 .

Από τους παλαιότερους συλλόγους με τουλάχιστον 400 μέλη, συμμετέχει και φέτος στο Ξανθιώτικο Καρναβάλι με αμείωτο κέφι όπως τόσα χρόνια, με κρύομ με ζέστη, με βροχές και χιόνια.

 

 

15. Κάβειροι

 

Latin Love Party

 

Ο πολιτιστικός σύλλογος «ΚΑΒΕΙΡΟΙ» συμμετέχει από το 1992 (έτος ίδρυσης του συλλόγου) στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας.

 

16. Σύλλογος Εργαζομένων Πλαστικών Θράκης

 

Panda ερωτευμένοι

 

Δεύτερος χρόνος παρουσίας του συλλόγου στις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές με μεράκι και αγάπη για τον υπέροχο αυτόν θεσμό της πόλης μας θα παρουσιάσει τα Panda αυτά τα υπέροχα πλάσματα που είναι είδος προς εξαφάνιση.

Όπως πέρσι έτσι και φέτος περνάμε άλλο ένα μήνυμα στην κοινωνία -πέρσι (ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ)- φέτος (ΦΙΛΟΖΩΙΑ) και επειδή το θέμα είναι ο Έρωτας ο σύλλογος μας εύχεται σε όλο τον κόσμο να είναι (Panda Ερωτευμένοι).

 

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2018 και πήρε μέρος στην καρναβαλική παρέλαση πέρσι.

Ο σκοπός της ίδρυσης του συλλόγου είναι να βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας με την δυναμική μας και να παραμερίσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας, να ζήσουμε στιγμές χορού, γλεντιού και πάνω απ όλα να

χαμογελάσουμε σε αυτόν τον υπέροχο θεσμό που κρατάει πάνω από μισό αιώνα στην ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ, στην ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ο σύλλογος μας εγγυάται πως θα παρασύρει τους καρναβαλιστές σε ξέφρενους χορευτικούς ρυθμούς, χαράς και διασκέδασης.

 

 

 

 

 

Πάρις και ωραία Ελένη

 

 

17. Κυπριακή Ένωση Φοιτητών και Φίλων

 

Harley Quinn and Joker

 

Αυτό το ζευγάρι είναι έτοιμο να τα δώσει όλα και έρχεται για να διασκεδάσει τους συμμετέχοντες στην παρέλαση!!

 

Ένας φοιτητικός μη κερδοσκοπικός σύλλογος με σκοπό την ένωση των Κυπρίων φοιτητών για τη διατήρηση και συνέχεια της Κυπριακής παράδοσης και των εθίμων.

 

18. Σύλλογος εργαζομένων ΣΕΚΕ

 

Παιχνίδια στα χρώματα του Έρωτα

 

Κόκκινο και άσπρο τα χρώματα του έρωτα. Δέκα Μαρτίου, οι πρώτες μέρες της Άνοιξης. Οι καρδιές μικρών και μεγάλων αρχίζουν να χτυπούν σε άλλο ρυθμό. Στον ρυθμό του έρωτα που πάντα αρχίζει τέτοια εποχή. Μικροί και μεγάλοι, άντρες και γυναίκες ερωτεύονται και ξεφαντώνουν στο Ξανθιώτικο Καρναβάλι και στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση. Διώξτε το άγχος ,ξεχάστε τα προβλήματά σας και αφεθείτε στα πρώτα σκιρτήματα του έρωτα.

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εργαζομένων Σ.Ε.Κ.Ε. ιδρύθηκε το έτος 2002. Ήταν Σεπτέμβρης και κατά την διάρκεια των γιορτών Παλαιάς Πόλης σε μια συνεστίαση των εργαζομένων, αποφασίστηκε να έχουν και αυτοί τον δικό τους σύλλογο.

Έτσι άρχισαν οι διαδικασίες ίδρυσης του συλλόγου. Το 2003 ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε στην καρναβαλική παρέλαση με θέμα «Ο Καπνός του χθες και του σήμερα».

Σήμερα ο σύλλογος αριθμεί 358 εγγεγραμμένα μέλη και πάρα πολλούς φίλους.

Οι εργάτες της Σ.Ε.Κ.Ε. πάντοτε έπαιζαν σημαντικό ρόλο στην οικονομία της πόλης μας. Τώρα δεν θα μπορούσαν να είναι απόντες από τα δρώμενά της. Η πόλη μας άλλωστε φημίζεται για τα ποιοτικά και αρωματικά καπνά της.

 

19. Άτλας

 

Ερωτευμένοι κύκνοι

 

19οι φάνηκαν οι Ερωτευμένοι Κύκνοι του ΑΤΛΑ. Εκατοντάδες πουλιά πλημμυρίζουν τους δρόμους με ήχους λ χρώματα να χαράζουν το δρόμο τους άλλοτε παραδομένοι στον απείθαρχο έρωτά τους και άλλοτε με μια τρυφερότητα, να σμίγουν αδιάκοπα σε μια χορογραφία δίχως…

 

Ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος ΑΤΛΑΣ εδρεύει στην Ξανθή και ιδρύθηκε το 2002. Ο Σύλλογος ΑΤΛΑΣ συνεχίζει την παράδοση που κρατά εδώ και χρόνια συμμετέχοντας στις γιορτές παλιάς πόλης και στο καρναβάλι Ξάνθης.

 

20. KAVALATINO

 

Καυτοί ανανάδες

 

Είμαστε ερωτικοί με τον πιο δροσερό, χρωματιστό και καυτό τρόπο!!!! Φέτος τα Καρναβάλια ντυνόμαστε οι πιο καυτοί Ανανάδες του καρναβαλιού! Φέρνουμε το καλοκαίρι λίγο πιο νωρίς και σας προσκαλούμε να μπείτε στην ζουμερή και hot διάθεσή μας χωρίς δεύτερη σκέψη!!!

 

Από που κρατάει η σκούφια μας ρωτάτε??? Είμαστε Καβαλιώτικος σύλλογος λατινοαμερικάνικης κουλτούρας και όλοι οι δρόμοι, μας οδηγούν στο καρναβάλι της Ξάνθης αφού η αγάπη μας για τον χορό, την διασκέδαση και το ξεφάντωμα είναι δεδομένη! Ο Σύλλογος μας ιδρύθηκε το 2009, έχει 110 μέλη και συνεχίζει να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και χρόνο με το χρόνο!

 

 

 

 

 

Ρωμαίος και Ιουλιέτα

 

 

21. Κατασκηνωτές

 

Royal Hearts

 

Μια φορά και έναν καιρό, σε ένα βασίλειο της Θράκης, ζούσε μια βασίλισσα που η ομορφιά και η φήμη της έφτανε πέρα από τα ψηλά βουνά και τις άγριες θάλασσες. Ήσαν βασίλισσα ξανθή, ευγενική και αφράτη, μα στην καρδιά της μοναχή, λες και είχε πάθει κάτι. Οι εποχές σαν άλλαζαν, μνηστήρες μπρος περνούσαν, μεσ’ τα χρυσά και λαμπερά, χυλόπιτες τσιμπούσαν. Μα ήρθε ξάφνου μια χρονιά που η άνοιξη εξεχάσθη, δεν άνθιζαν λουλούδια πια, μήτε τριανταφύλλια· Μάρανε το χαμόγελο, σκοτείνιασε η κόρη, το δάκρυ της από ψηλά έπεφτε στο χιόνι. Το είδαν πουλιά και μέρμηγκες, μπουρσουκοκούναβα, χελώνες, πώς, τί θα κάνουμε για αυτό, να πάμε να το πούμε; Και έφτασε η είδηση μακριά, εκεί στον κόμη Τράπουλα, αυτόν με την καλή καρδιά και πρίγκιπα των Campers. Την είδηση σαν έμαθε, πια δισταγμό δεν είχε. «Θα πάω να ψάξω εκεί ψηλά το πιο όμορφο λελούδι, θα τρέξω μεσ’ τη ρεματιά φορώντας και κοστούμι». Μα πέρα στο μαύρο ίσωμα, καλκάντζαροι χορεύουν, το δρόμο κλείνουν μονομιάς και τον εκοροϊδεύουν. «Θα κάνω μέρες δεκαδυό, θ’ανέβω, θα κατέρβω και μονομιάς το δάκρυ της, εγώ θα το γλυκάνω. Θα βγάλω χάρτες και χαρτιά την τύχη να γυρέψω στο παραμύθι τούτο δω τον έρωτα να παίξω». Και τα χαρτιά του δείξανε ένα αριθμό βαρύ, να φτάσει πέρα μακριά όσο πιο γρήγορα μπορεί. Και ωσάν ο ήλιος άρχισε για ύπνο να πηγαίνει, τότε ο πρίγκιπας κρουφά στον πύργο ανεβαίνει. Κόκκινο τριαντάφυλλο κρατάει στο ένα χέρι και η καρδιά του δυνατά χτυπά, μα εκείνος δε το λέει.

Ορίστε βασίλισσα μου, το δάκρυ σταμάτα, λουλούδι ανθισμένο τον έρωτα γεννά.

Ορίστε βασιλιά μου, για σένα μοναχά σου δίνω την καρδιά μου, κουπάτη που χτυπά.

Και όλοι εσείς περπατητές στης Ξάνθης το Καρναβάλι, παρέα με τους Κατασκηνωτές μικροί μα και μεγάλοι.

Ελάτε για να ζήσουμε μαζί το παραμύθι, βρε μήπως είστε ‘σείς, το “Royal Hearts” ζευγάρι που θε να ξεχωρίσει;

 

Οι Κατασκηνωτές …στην πρώτη γραμμή από το 1987

 

Οι Κατασκηνωτές είναι ένας από τους παλαιότερους πολιτιστικούς-καρναβαλικούς συλλόγους της Ξάνθης. Ένας σύλλογος που καταφέρνει για περισσότερα από 30 χρόνια να συνδυάζει το κέφι, τη διασκέδαση και το ξεφάντωμα με έννοιες όπως εθελοντισμός, ανιδιοτέλεια, αλληλεγγύη, παράδοση, πολιτισμός και προβολή της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι Κατασκηνωτές ξεκίνησαν τη μαγική δεκαετία του ’80 από μία παρέα φίλων που επί σειρά ετών κατασκήνωνε στις παραλίες της Ξάνθης. Σήμερα, η παρέα αυτή έχει μεγαλώσει. Τα παιδιά και τα εγγόνια των ιδρυτών του συλλόγου συνεχίζουν σήμερα να κρατούν ζωντανές δομικές αξίες όπως ο εθελοντισμός, η ομαδικότητα, η αλληλεγγύη και η κοινωνική ευαισθησία ενώ ταυτόχρονα τις εμπλουτίζουν με νέες ιδέες, νέους τρόπους σκέψης αλλά και έντονες προσδοκίες ώστε να φτάσουν τον σύλλογο ακόμα πιο μπροστά. Σήμερα, οι Κατασκηνωτές ζουν τη δεύτερη νιότη τους και ταυτόχρονα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην τέταρτη δεκαετία της ζωής τους. Καταφέρνουν να αποτελούν ίσως τον μοναδικό πολιτιστικό σύλλογο με μέλη από κάθε ηλικία. Αυτό άλλωστε είναι και το μυστικό της μακρόχρονης επιτυχίας τους.

Η ταυτότητα των κατασκηνωτών εντοπίζεται μέσα σε δύο λέξεις: αλληλεγγύη και διασκέδαση. Το πολυετές και αναμφίβολα πρωτοποριακό έργο τους συνέβαλλε καταλυτικά στην εξέλιξη μεγάλων θεσμών όπως οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές – Ξανθιώτικο Καρναβάλι αλλά και στη δημιουργία νέων όπως είναι οι Γιορτές Παλιάς Ξάνθης. Αν θα έπρεπε να αναφερθούν κάποιες σημαντικές δράσεις που βασίζονται καθαρά στην εθελοντική δύναμη των μελών του είναι η πρωτοποριακή κατασκευή θεματικών καρναβαλικών αρμάτων με κινητά μέρη, η δημιουργία και συντήρηση τουριστικού καταφυγίου στο χωριό Κάτω Καρυόφυτο, η οικονομική και ηθική υποστήριξη πολύτεκνων οικογενειών Ποντίων προσφύγων οι οποίες αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης στις αρχές τις δεκαετίας του ΄90, οι δωρεές σε κοινωνικούς φορείς όπως είναι ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Ν. Ξάνθης “Η Αγάπη” και ο ερυθρός σταυρός αλλά και δράσεις ευρείας ανταπόκρισης όπως το ‘Ας κατασκηνώσουμε μαζί την αγάπη μας για τα παιδιά’ και η ‘Πασχαλινή Κατασκήνωση Αγάπης’  που αφορούν στη συγκέντρωση παιχνιδιών, ρούχων και τροφίμων για παιδιά και οικογένειες του νομού που τα έχουν ανάγκη.

Ανάμεσα στους βασικούς στόχους του συλλόγου είναι η ενεργή συμμετοχή του σε πολιτιστικά δρώμενα άλλων πόλεων (Καρναβάλι Θεσσαλονίκης, Φερρών, Ωραιοκάστρου, κ.α.) πάντα με γνώμονα την έντονη και ουσιαστική συμβολή στην εξέλιξη τους. Η χάρη των κατασκηνωτών έχει φτάσει μέχρι και στα παιχνίδια χωρίς σύνορα (οι παλιοί θυμούνται…)

Οι Κατασκηνωτές διαθέτουν μία ιδιαίτερη ευαισθησία για το περιβάλλον. Συμμετέχουν σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς σε πανελλαδικές δράσεις όπως είναι τo Let’s Doit Greece.

Πραγματοποιούν δενδροφυτεύσεις ενώ φροντίζουν για τη διατήρηση της καθαριότητας των ακτών και του περιαστικού άλσους της Ξάνθης.

Παλαιότερα οργάνωναν και κατασκηνώσεις για την προώθηση και ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής.

Σήμερα τους βρίσκει κανείς να διοργανώνουν συχνά μουσικές θεματικές βραδιές, φιλανθρωπικές και γενικότερου κοινωνικού χαρακτήρα εκδηλώσεις με στόχο την ανάδειξη της μοναδικότητας της περιοχής, του έντονου πολιτιστικού και καλλιτεχνικού πλούτου.

Κύριος γνώμονας όλων των δράσεων είναι ο εθελοντισμός και η ανιδιοτελή προσφορά από τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου. Πρόσφατα δημιούργησαν το ‘Σπιτάκι τέχνης, έκφρασης & πολιτισμού’.

Έναν μικρό πολυχώρο στη καρδιά της παλιάς πόλης της Ξάνθης που αποτελεί σημείο πληροφόρησης επισκεπτών και φιλοξενεί θεματικές εκθέσεις προσφέροντας ένα βήμα για τους τοπικούς καλλιτέχνες. Το ‘σπιτάκι’ αποτελεί επίσης τόπο συνάντησης των μελών του συλλόγου.

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια ο σύλλογος συμμετέχει στο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης πολιτιστικών συλλόγων.

Το 2013, οι κατασκηνωτές εγκατέστησαν το πρώτο πειραματικό δίγλωσσο Διαδικτυακό σύστημα ενημέρωσης τουριστών της παλιάς πόλης της Ξάνθης που λειτουργεί μέσω έξυπνων φορητών συσκευών.  Ακόμα η παρούσα εφαρμογή είναι μια προσπάθεια αυτοματοποίησης της επικοινωνίας με τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου αλλά και ένα κομβικό σημείο προβολής του πολυετούς έργου των κατασκηνωτών. Επιτρέπει τον χρήστη να γνωρίσει το σύλλογο μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, να επικοινωνήσει τις όποιες ιδέες και προτάσεις έχει και φυσικά να γίνει μέρος της μεγάλης αυτής παρέας.

Ο σύλλογος διοικείται από εννεαμελές συμβούλιο ενώ ο αριθμός των ενεργών μελών του έχει ξεπεράσει τα 300 μέλη για πολλά έτη. Βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας κατασκηνωτής εκτός από την απαραίτητη τρέλα είναι η αναγνώριση της σημασίας της παρέας, αγάπη για την περιοχή μας και διάθεση για κοινωνική προσφορά. Τα έσοδα του συλλόγου προέρχονται από τις ετήσιες συνδρομές των μελών του και ενίοτε από δραστηριότητες και δωρεές φίλων.

 

22. Θάμυρις

 

Εργάτες του Έρωτα

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ήρθε η ώρα να μεταμορφωθούμε σε καρναβαλιστές και να ξεχυθούμε στους δρόμους της Πόλης μας…

Φέτος η καρναβαλική μας στολή είναι εμπνευσμένη από τα πιο εργατικά πλασματάκια στον κόσμο, …ΤΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ …

Απλά, προσθέσαμε την φαντασία μας, την τρέλα μας, το ταπεραμέντο μας και τον ερωτισμό μας…

Το αποτέλεσμα …ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΟ…

Το θέμα μας: …”ΕΡΓΑΤΕΣ του ΕΡΩΤΑ”…

…Φοράμε την τρέλα μας και χορεύουμε…

…#Θάμυρις είσαι… Σας περιμένουμε…

 

 

23. Σύλλογος Θρακιωτών Νέστου

 

Πανδώρα και Πλάτωνας

 

Το φετινό θέμα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού ο “Έρωτας” και πως θα μπορούσαν να λείπουν τα Φραουλόπουλα από αυτό. Η Πανδώρα και ο Πλάτωνας, τα δύο τελευταία Φραουλόπουλα στη γη, που η αγάπη τους κρατάει 300 ολόκληρα χρόνια, συνεχίζουν να είναι πάντα μαζί.

Τα “δάκρυα λύπης” των Φραουλόπουλων είναι μαγικά κι αν τα καταπιείς, μπορείς να πραγματοποιήσεις κάθε σου επιθυμία. Έτσι, δεν περνά ούτε μέρα που να μην προσπαθήσουν να τα χωρίσουν. Γιατί ξέρουν πως μόνο έτσι θα μπορέσουν να αποκτήσουν τις μαγικές δυνάμεις που θα τους κάνουν διάσημους και δυνατούς .

Ο Σύλλογος Θρακιωτών Νέστου σε φέρνει κοντά με αυτά τα υπέροχα πλάσματα!!

 

24. Νεολαί®α

 

FORTNITE

 

Στους ρυθμούς του FORTNITE κινείται εδώ και κάποιους μήνες ο κόσμος των video game σε όλο τον πλανήτη. Και μπορεί το μεγάλο κοινό του, να είναι παιδιά σχολικής ηλικίας, αλλά δεν είναι λίγοι και οι ενήλικες που έχουν παρασυρθεί από τη νέα μόδα στο χώρο των video game. Διάλεξε τον χαρακτήρα σου και έλα μαζί μας να χορέψουμε στους ρυθμούς του FORTNITE!

 

Ο Πολιτιστικός και Καρναβαλικός Σύλλογος «ΝΕΟΛΑΙ®Α» ιδρύθηκε το 2009 από μία παρέα νέων με σκοπό να συμβάλλει στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας. Συμμετέχει ενεργά από τότε στις Θρακικές & Λαογραφικές Εορτές με δυναμική παρουσία στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση ενώ το 2013 έκανε το πετυχημένο ντεμπούτο του στις Γιορτές Παλιάς Πόλης, κλέβοντας τις εντυπώσεις και αποσπώντας αξιόλογες κριτικές. Ο Σύλλογος, θέλοντας να στηρίξει έμπρακτα τον εθελοντισμό αλλά και το συνάνθρωπο, διοργανώνει εκδηλώσεις και δράσεις κάθε χρόνο είτε με δική του πρωτοβουλία είτε σε συνεργασία με άλλους συλλόγους και οργανισμούς, όπως ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, το ΚΕΘΕΑ, το ΧΑΜΟΓΕΛΟ του ΠΑΙΔΙΟΥ, το ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ και το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ.

 

25. Άνοιξη

 

Έρωτας…από τα παλιά!!!

 

Ελάτε μαζί μας να ερωτευτούμε όπως παλιά σε μια άλλη ρομαντική και όμορφη εποχή!!!

 

Από τους παλιότερους συλλόγους ” Η ΑΝΟΙΞΗ” μας συμμετέχει ανελλιπώς από την ίδρυση του έως σήμερα στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση με πολυπληθή πληρώματα γεμάτα κέφι. Στηρίζει επίσης τον θεσμό των Γιορτών Παλαιάς Πόλης από την πρώτη χρονιά στο γνωστό πλέον στέκι του στην πλατεία Καβακίου, όπου κάθε βράδυ την περίοδο εκείνη κυριαρχούν το κέφι, ο χορός και το καλό φαγητό!!!

 

26. Οι Φίλοι

 

Καραμελωμένος Έρωτας

 

Συμμετοχή ανελλιπώς στο καρναβάλι, σε όλες τις παρελάσεις από το 1986 έως και σήμερα, των μελών του συλλόγου μας και της Προέδρου κ. Κωνσταντινίδου.

 

 

 

 

 

Η πεντάμορφη και το Τέρας

 

 

 

27. Σύλλογος Δαφνιωτών

«Η Δήμητρα»

 

 

Βουντού στον Έρωτα

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνώνα «Η Δήμητρα» για άλλη μία χρονιά συμμετέχει στις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές παρελαύνοντας με τα κουκλάκια του. Φτερουγίσματα στο στήθος, τρελά καρδιοχτύπια, βέλη που τρυπάνε κατάκαρδα: στη συλλογική φαντασία του μεγαλύτερου μέρους της ανθρωπότητας ο έρωτας, ακόμη και όταν δεν διαθέτει φτερά και τόξο, «χτυπάει» στην καρδιά.

Έτσι λοιπόν, εφοδιασμένοι με έρωτα, τρέλα, πάθος και κέφι σας καλούμε να χορέψουμε παρέα στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης γιατί… ο έρωτας με έρωτα περνάει!

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνώνα «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»  ιδρύθηκε το έτος 1995 και έχει ως έδρα το Δαφνώνα Ξάνθης. Ο σύλλογος στοχεύει στην διαφύλαξη των λαϊκών παραδόσεων και εθίμων. Επιπλέον η συμβολή του στην πολιτιστική πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας μέσω των συναυλιών και γενικότερα των πολιτιστικών εκδηλώσεων που οργανώνει είναι μεγάλη.

Μερικές δραστηριότητες του συλλόγου αποτελούν: η διοργάνωση των Δημητρείων Δαφνώνα,  η συνδιοργάνωση του προγράμματος Greek Summer, η συμμετοχή στις ΘΛΕ και στις Γιορτές Παλιάς Πόλης.

28. Ατίθασοι  
 

29. Αμφιτρύονες

 

Πιτζαμοήρωες

 

Οι αγαπημένοι Πιτζαμοήρωες, είναι τρεις φίλοι, που, όταν κλείνουν τα φώτα, δεν πάνε να κοιμηθούν, αλλά… φοράνε τις πιτζάμες τους και αποκτούν δυνάμεις υπερήρωα!

Ο σίφουνας Catboy, η πανέξυπνη Owlette και ο παντοδύναμος Gekko, ήρθαν φέτος στο Καρναβάλι της Ξάνθης, για απίθανες ολοήμερες και ολονύκτιες περιπέτειες!

 

Ήταν Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 1991 και μια παρέα φίλων, χωρίς πολλή σκέψη, αλλά με πολύ κέφι για διασκέδαση, παρελάσαμε για πρώτη φορά, στο Καρναβάλι της πόλης μας. Η καταπληκτική εμπειρία, μας οδήγησε άμεσα, στην ίδρυση του συλλόγου μας. Το όνομά του (“ΑΜΦΙΤΡΥΩΝΕΣ”), δεν είναι τυχαίο…

Σας υποσχόμαστε και σας προσφέρουμε, ένα αξέχαστο γλέντι, σαν “γενναιόδωροι οικοδεσπότες” που είμαστε! Από το 1991, ο σύλλογός μας συμμετέχει ανελλιπώς, στις Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές – Ξανθιώτικο  Καρναβάλι. Επίσης, από το 1994 έως και το 2006, συμμετείχαμε και στις Γιορτές Παλιάς Πόλης, λειτουργώντας ένα στέκι (το γνωστό ζαχαροπλαστείο, στην Πλατεία Αντίκα), με τα δικά μας χειροποίητα-σπιτικά γλυκά.

Σας περιμένουμε και φέτος, για μια αξέχαστη εμπειρία, στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, του ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ!!!

 

30. Διόνυσος

 

Νυχτολούλουδα του Έρωτα

 

Ο Διόνυσος είναι από τους πιο παλιούς και δημιουργικούς πολιτιστικούς καρναβαλικούς συλλόγους της Ξάνθης με συνεχείς συμμετοχές στο Καρναβάλι και τις Γιορτές Παλιάς Πόλης της Ξάνθης. Οι εκδηλώσεις τους κορυφώνονται με τον μεγαλύτερο καρναβαλικό χορό των εκδηλώσεων, που γίνεται κάθε χρόνο την παραμονή το βράδυ, πριν την μεγάλη παρέλαση και συμμετέχουν εκατοντάδες καρναβαλιστές παρακολουθώντας τα μέλη του Διόνυσου στις μουσικοθεατρικές τους παραστάσεις. Παράλληλα και όλο το χρόνο δημιουργούν και συμμετέχουν σε πολιτιστικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις

 

31. Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γενισέας

 

The Addams Family

 

Γιατί ο έρωτας ανήκει σε αυτούς.. Που μπορούν να φτάσουν στα άκρα για χάρη του..

 

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός σύλλογος Γενισέας είναι ένας νεοσύστατος σύλλογος που δημιουργήθηκε στις αρχές του προηγούμενου έτους  το 2017 με στόχο μέσα από δραστηριότητες, παρεμβάσεις, εκδηλώσεις, πρωτοβουλίες, την βελτίωση της ποιότητας ζωής στο χωριό της Γενισέας και να αναδείξει τα ιδιαίτερα πολιτιστικά του χαρακτηριστικά, προσφέροντας παράλληλα πολιτιστικές και μορφωτικές υπηρεσίες στους κατοίκους. Επίσης καλό θα ήταν να σημειωθεί ότι σε αυτό τον 1ο χρόνο λειτουργίας του το έμψυχο δυναμικό της νεολαίας του συλλόγου μας με την απαραίτητη εμπειρία που διαθέτει έχει διοργανώσει τις ακόλουθες εκδηλώσεις

Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ

Εκδήλωση για την 8η Μάρτη

Σεμινάριο για την πρόληψη.. Ημερίδα Τεστ παπ δωρεάν στις γυναίκες..

Θεατρική Παράσταση για μικρά Παιδιά: “ο γύρος της μπουγάδας ”

Εκδήλωση κατά των ναρκωτικών (βιωματικό σεμινάριο για τα ναρκωτικά από κεθεα , αθλητικές δραστηριότητες, τουρνουά μπάσκετ)

Έκθεση φωτογραφίας ‘’Η Γενισέα χθές’’

Ο σύλλογος μας πήρε την πρωτοβουλία στις εκδηλώσεις των Δημοκρίτειων να παρουσιάσει  μία αλλιώτική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο ¨Η Γενισέα Χθες¨ ένα ταξίδι στο παρελθόν με όμορφες εικόνες της καθημερινότητας των ανθρώπων του περασμένου αιώνα! Με την βοήθεια όλων των κατοίκων του χωριού και ιδιαίτερα των γηραιότερων όπου με μεγάλο ενθουσιασμό και συγκίνηση μας  παραχωρούσαν προσωπικές φωτογραφίες από τα παιδικά και όχι μόνο χρόνια τους ο Σύλλογος θα προσπαθήσει να ζωντανέψει τις μνήμες του παρελθόντος και να παρουσιάσει την Γενισέα του Χθες ! ‘’ Ήδη από το περασμένο καλοκαίρι αρχίσαμε να συζητάμε την πρόταση για την έκθεση φωτογραφίας. Επιλέξαμε η έκθεση μας να πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των εκδηλώσεων των Δημοκριτείων , διότι την περίοδο αυτή πολλοί είναι αυτοί που επισκέπτονται το χωριό μας.’’‘’Η αναζήτηση και η συγκέντρωση άρχισε πρώτα από τα δικά μας σπίτια. Όμως δεν μείναμε εκεί.. Οι πόρτες του χωριού που χτυπήσαμε ήταν ορθάνοιχτες. Με συγκίνηση και ενθουσιασμό μας προσέφεραν φωτογραφίες αλλά και ο καθένας από μια όμορφη ιστορία.’’‘’Οι παλιές φωτογραφίες ζωντανεύουν μνήμες ,γεννούν σκέψεις και πολλά συναισθήματα. Για μας το πιο σημαντικό είναι ότι προκαλούν συζητήσεις. Μαθαίνουμε για την καθημερινή ζωή, την εργασία, τις συνήθειες,  την οικονομική δραστηριότητα, την πολιτιστική δραστηριότητα, για τους γάμους , τα γλέντια, τα πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας.’’‘’Η έκθεση αυτή θέλουμε να είναι μόνο η αρχή. Θα θέλαμε οι φωτογραφίες να μπουν σε καδρα κ να τοποθετηθούν στο μελλοντικό κτήριο του συλλόγου μας έτσι ώστε να είναι διαθέσιμες όλο το χρόνο σε όποιον τον ενδιαφέρει. Επίσης στόχος μας είναι η συλλογή επιπλέον φωτογραφικού υλικού αλλά και πληροφοριών και όλη αυτή η προσπάθεια να οδηγήσει στη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ’’

Για  ένα ταξίδι στο χθες με προορισμό το αύριο…

 

32. Παράδοση

 

Οι τελευταίοι του Έρωτα

 

 

Το πειρατικό καράβι