Στο εστιατόριο του Ευρωκοινοβουλίου όλα τα εδέσματα που θα παρασκευασθούν αύριο, θα είναι αποκλειστικά και μόνο από την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, τα οποία θα γευθούν οι Ευρωβουλευτές και οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου.

H πρωτοβουλία ανήκει στον Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου και έχει σαν στόχο τη σύνδεση της γαστρονομίας με τον Τουρισμό περιοχών της Ελλάδας και την προβολή τους στο Ευρωκοινοβούλιο και για το σκοπό αυτό συνεργάστηκε με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιάννη Μπούτο και τους επιτελείς της Περιφέρειας:

Θετικά τα μηνύματα από τους Βαλκάνιους Τουρίστες

«Είναι και η γαστρονομία ένας τρόπος και μάλιστα από τους πιο αποτελεσματικούς, για την προσέλκυση τουριστών», δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Κώστας Αντωνιάδης.
Αναφερόμενος δε ο κ. Αντωνιάδης στην ολοκλήρωση των τριών που σημαντικών Διεθνών Εκθέσεων Τουρισμού στις χώρες της Βαλκανικής-Βουλγαρία-Σερβία-Ρουμανία-, όπου συμμετείχε δυναμικά και η ΑΜ-Θ, έκανε λόγο για θετικά μηνύματα για την περιοχή μας το καλοκαίρι του 2019.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά καταγράφηκε αύξηση 15% των τουριστών στην περιοχή μας τον τελευταίο χρόνο.

Σε αυτό βοήθησε-πέρα από τις Εκθέσεις-και διάφορα γεγονότα όπως η φιλοξενία για μία εβδομάδα, 25 Ρουμάνων Ταξιδιωτικών πρακτόρων και Δημοσιογράφων, αλλά και το Σαββατοκύριακο Ελληνο-Σερβικής φιλίας, όπου για άλλη μια φορά, αναδείχθηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ΑΜ-Θ.

«Οι Γεύσεις και η Φιλοξενία είναι αυτά που αποτυπώνονται στους τουρίστες. Έχουμε 50 εκ εν δυνάμει τουρίστες από τις χώρες των Βαλκανίων. Αποτελούμε τη φυσική τους έξοδο στη θάλασσα και είμαστε για αυτούς ένας σχετικά φθηνός προορισμός», τόνισε ο κ. Αντωνιάδης.
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν οι διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού σε Βερολίνο και Μόσχα, στις οποίες θα συμμετάσχει η ΑΜ-Θ.