Επικεφαλής Ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής που αναχωρεί για το Κάιρο είναι ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννη Μπράχο. Η αποστολή αποτελείται από σημαντικό αριθμό ελληνικών επιχειρήσεων, ειδικά από τη Βόρεια Ελλάδα και στοχεύει στην ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων της Ελλάδας με την Αίγυπτο, που έχουν αναθερμανθεί με κοινές πρωτοβουλίες σε υψηλό πολιτικό επίπεδο.  

Η αποστολή αναμένεται να γίνει δεκτή από τον Σύνδεσμο Αιγυπτιακών Βιομηχανιών, στην έδρα του οργανισμού στο Κάιρο, στις 5 Μαρτίου,και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Μοχάμεντ Ελ Σεουέντι. Στη σχετική εκδήλωση θα μιλήσουν ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εξωτερικών Γιαννης Μπράχος,  ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος Γιώργος Μυλωνάς και ο Γενικός Σύμβουλος του Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο Αθανάσιος Μακρανδρέου.

Θα ακολουθήσουν διμερείς επαφές των επιχειρηματιών από τις δύο χώρες με αντικείμενο την προοπτική νέων συνεργασιών  ανάμεσα σε εταιρείες από την Ελλάδα και την Αίγυπτο. Στις 6 Μαρτίου, η ελληνική επιχειρηματική αποστολή θα επισκεφτεί την Οικονομική Ζώνη του Καναλιού του Σουέζ, όπου θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Αρχής του Καναλιού, Μοχάμεντ Μαμίς, ενώ, τέλος, προβλέπεται επίσκεψη στην Ισμαηλία και στο Πορτ Σαΐντ.

Η ελληνική επιχειρηματική αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα την Πέμπτη 7