Για τις δραστηριότητες του επικεφαλής και των μελών της παράταξης “Ξάνθη για όλους” ενημερώνουν τα δελτία τύπου που φτάνουν στα ΜΜΕ, όπως πληροφορεί η υπεύθυνη τύπου του συνδυασμού, Γιώτα Χατζηεμμανουήλ.

Πιο αναλυτικά:

Στο First Lego Leage o Μελισσόπουλος

Ο Σάββας Μελισσόπουλος με τα παιδιά στην First Lego League. Η Ξάνθη να γίνει το κέντρο της περιφέρειας στην εκπαιδευτική ρομποτική. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ταξίδι της ρομποτικής της First Lego League συνεχίστηκε στο Αμοιρίδιο Κλειστό Δημοτικό Στάδιο με συμμετοχή ομάδων παιδιών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πρόκειται για τα προκριματικά του μεγαλύτερου Πανελλήνιου διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλου.

Την διοργάνωση επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σάββας Μελισσόπουλος, συνοδευόμενος από μέλη της Κίνησης «ΞΑΝΘΗΣ για ΌΛΟΥΣ», εντυπωσιάστηκε με την αθρόα συμμετοχή των παιδιών, και θαύμασε τη ζωντάνια και την καινοτόμο σκέψη, τις γνώσεις και την ικανότητα συνεργασίας, την ευελιξία και την ευρηματικότητα των μικρών παιδιών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Όραμα της Δημοτικής Κίνησης “ΞΑΝΘΗ για ΌΛΟΥΣ” είναι η ενδυνάμωση του θεσμού και η προσπάθεια να γίνει η Ξάνθη το κέντρο της περιφέρειας στα αντικείμενα της εκπαιδευτικής ρομποτικής, των νέων τεχνολογιών και φυσικών επιστημών (SΤEM: Science, Technologies, Engineering, Mathematics) για παιδιά και εφήβους. Το τρίπτυχο Δήμος Ξάνθης, Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και Αμερικανική Γωνιά Ξάνθης(που υποστηρίζεται από το Μορφωτικό Τμήμα της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα), παρέχει όλα τα εχέγγυα για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Στην πίτα των Μηχανικών το Σάββατο

Το Σάββατο 23/2/2019, οι Μηχανικοί του Ν. Ξάνθης έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους στο ξενοδοχείο “Z-Palace”, σε μια αίθουσα κατάμεστη και με ένα ιδιαίτερα ένθερμο κοινό, παρουσία και της ευρωβουλευτού κας Καϊλή, καθώς και πλήθος αιρετών που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Εκεί βρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης Σάββας Μελισσόπουλος,  συνοδευόμενος από μέλη μηχανικούς, και όχι μόνον, της Κίνησης «ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ».

Ο κ. Μελισσόπουλος αφού συνομίλησε μαζί τους, κατανοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, κατέγραψε τις ανησυχίες τους, τα ποσοστά ανεργίας του κλάδου και τα οικονομικά αδιέξοδα εξαιτίας της ανύπαρκτης ανοικοδόμησης και δεσμεύτηκε να αξιοποιήσει στο έπακρο την τεχνογνωσία, την εμπειρία και την σύγχρονη σκέψη τους προς όφελος του τόπου.