Επίθεση στο Στέκι Kardelen, που προκάλεσε σοβαρές φθορές στο κτίριο καταγγέλλουν οι υπεύθυνοι. Στην ανακοίνωσή τους συνδέουν άμεσα στην επίθεση με την εκδήλωση που διοργανώνει αύριο το Στέκι με θέμα το Μακεδονικό και καλεσμένο τον Καθηγητή Δημήτρη
Χριστόπουλο. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το βράδυ της Πέμπτης 21/2 έγινε επίθεση από αγνώστους στο Στέκι Kardelen οι οποίοι προκάλεσαν υλικές φθορές που επηρεάζουν άμεσα τη λειτουργία του. Το Στέκι Kardelen, ένα στέκι σημείο αναφοράς στην πόλη της Ξάνθης, τα τελευταία 5 χρόνια έχει αποτελέσει έναν χώρο Αλληλεγγύης μέσα από τις δράσεις του (λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου) καθώς επίσης διατηρεί και έναν ξεκάθαρα αντιφασιστικό χαρακτήρα. Το περιστατικό συνέβη μια μέρα πριν την εκδήλωση που διοργανώνει το Στέκι Kardelen με αφορμή το Μακεδονικό Ζήτημα. Αντιλαμβανόμαστε ότι η επίθεση αυτή συνδέεται άμεσα με την παραπάνω εκδήλωση και πρόκειται για μία ενέργεια που σκοπό έχει τον εκφοβισμό.

Αυτοί που φορώντας κουκούλες δρουν στο σκοτάδι και προβαίνουν σε τέτοιου είδους φασιστικές ενέργειες, οι οποίες έχουν σκοπό τον εκφοβισμό και την υπονόμευση του δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση και κατά συνέπεια της ίδιας της Δημοκρατίας, είναι οι ίδιοι που φορούν το προσωπείο του πατριωτισμού για να καλύψουν τη βρώμα του φασισμού. Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων ίδιου χαρακτήρα, όπως τα απειλητικά μηνύματα που γράφτηκαν σε τοίχους σχολείου της Ξάνθης για αντιφασίστα καθηγητή, την επίθεση σε σπίτια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη, τον εμπρησμό της Libertatia, την βεβήλωση μνημείων του Ολοκαυτώματος κ.α.

Την τελευταία περίοδο όπου οι φασίστες, τόσο στην χώρα μας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο σηκώνουν κεφάλι, είναι επιτακτική ανάγκη να μη μείνει καμία και κανένας αμέτοχος. Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να μην τους αφήσουμε χώρο μέσα στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στις γειτονιές μας. Πρέπει να απομονώσουμε το δηλητήριο του φασισμού πριν προλάβει να μολύνει μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας μας. Δεν πρέπει να αφήσουμε περιστατικά βίας και φασιστικών πρακτικών να γίνουν κανονικότητα. Να καταλάβουν ότι τέτοιες ενέργειες δεν μας αφήνουν αδιάφορους και δεν μας τρομάζουν. Ο φασισμός δε θα πεθάνει από μόνος του.

ΕΞΩ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ