Λευκό τοπίο, θυελλώδεις ανέμους και τσουχτερό κρύο αναμένεται να φέρει στην Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή το νέο κύμα κακοκαιρίας με την επωνυμία Ωκεανίς

Σύμφωνα με το Νίκο Βιδάλη από τα Καιρικά Νέα Ξάνθης:

Σοβαρή και άκρως χειμωνιάτικη θα είναι η αλλαγή του καιρού στο νομό μας από σήμερα το βράδυ. Η αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει με βροχή. Κατά τις 2-3 τα ξημερώματα προς Σάββατο παγωμένες αέριες μάζες θα εισέλθουν στην περιοχή μας και έτσι θα χιονίζει σταδιακά σε όλον το νομό Ξάνθης. Η αλλαγή θα είναι βίαιη. Στις 2 τα μεσάνυχτα μπορεί να βρέχει με 8 βαθμούς και στις 3 να χιονίζει με μείον.

Εκτιμώ το πρωί του Σαββάτου πως οι Ξανθιώτες θα ξυπνήσουν με την πόλη στα λευκά.
Να σημειωθεί ότι δεν αναμένεται πολύ χιόνι. Μια εκτίμηση είναι από 2-6 εκατοστά, με τα περισσότερα από αυτά, όσο αναφορά στην πόλη της Ξάνθης να σημειώνονται στην περιοχή γυμναστηρίου, στην ανατολική πλευρά του Σαμακώβ, στην παλιά πόλη, καθώς και στο Πανόραμα.

Προσοχή στους θυελλώδεις βοριάδες των 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει πολύ χαμηλή και είναι πιθανόν να μην ανέβει πάνω από το μηδέν ούτε το μεσημέρι του Σαββάτου. Σε συνδυασμό με τη θύελλα που θα επικρατεί, η αίσθηση της θερμοκρασίας θα είναι μέχρι και τους -10 βαθμούς.
Προς τις μεσημβρινές ώρες η χιονόπτωση θα σταματήσει.
Τα κύρια χαρακτηριστικά λοιπόν του καιρού θα είναι ο σφοδρός άνεμος και το τσουχτερό κρύο.

Ο Δήμος Ξάνθης σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης για την αντιμετώπιση ζητημάτων, που τυχόν προκύψουν από το νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, αναμένεται να πλήξει την περιοχή μας τις επόμενες ημέρες.

Αυτό επιβεβαιώθηκε στην έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, στο Δημαρχείο της πόλης μας, παρουσία Αντιδημάρχων και εκπροσώπων των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, όπου συζητήθηκαν θέματα συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών, οι προτεραιότητες σε περίπτωση επέμβασης και λήφθηκαν πρόσθετα μέτρα ετοιμότητας.

Ο εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ξάνθης Παναγιώτης Ταρενίδης τόνισε ότι «βάσει σωστού συντονισμού και χάρη στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και στον σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό μας, το πρώτο κύμα που περιλάμβανε χιονόπτωση και βροχοπτώσεις αντιμετωπίστηκε με επιτυχία» και συνέχισε «Παραμένουμε σε εγρήγορση και σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση των νέων ακραίων καιρικών φαινομένων τις επόμενες ημέρες. Στόχος μας είναι η ασφάλεια των συμπολιτών μας και των περιουσιών τους».