Οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου Ξάνθης μετά το επιτυχημένο χριστουγεννιάτικο bazaar,   με το οποίο ενίσχυσαν την Κιβωτό του Κόσμου , πραγματοποίησαν άλλη μια εθελοντική  δράση  τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου2019.

Αυτή τη φορά οι μαθήτριες του σχολείου αποφάσισαν να ενισχύσουν το έργο του Πανελλήνιου  Συλλόγου Γυναικών με καρκίνου μαστού « Άλμα Ζωής» και να χαρίσουν λίγη  δύναμη σε γυναίκες  που την έχουν ανάγκη. Με πρωτοβουλία της φιλολόγου του σχολείου Λαδιά Μαργαρίτας, μαθήτριες του 5ου Γυμνασίου Ξάνθης , αλλά και του 4ου ΓΕΛ  μάκρυναν ,έκοψαν και δώρισαν τα μαλλιά τους  για την επιδότηση περουκών σε γυναίκες  που την έχουν ανάγκη.

Σε αυτή την προσπάθεια οι μαθήτριες είχαν αρωγό την εθελοντική ομάδα κομμωτών Ξάνθης  « Κομμωτές της Καρδιάς  Ξάνθης» , η οποία ανέλαβε  με μεγάλη χαρά και προθυμία  το κόψιμο των μαλλιών.  Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου συγχαίρουν τις μαθήτριες και την υπεύθυνη καθηγήτρια κα Λαδιά και εύχονται η συγκεκριμένη δράση να βρει μιμητές και να  αποτελέσει θεσμό  για το μέλλον. Τέλος ευχαριστούν  θερμά την εθελοντική ομάδα «Κομμωτές της Καρδιάς Ξάνθης» για την αμέριστη βοήθεια.