Ανακοίνωση που υπογράφει ο υποψήφιος Δήμαρχος Γ. Χατζηθεοδώρου εξέδωσαν οι Πόλιτες για την Ξάνθη.

Σε αυτήν αναφέρουν:

Οι  «Πολίτες για την Ξάνθη»  δεν θα λύσουν τα εσωτερικά προβλήματα της δικής σας  παράταξης, κύριε Σδρέβανε. Βρείτε τα μόνοι σας.

Αντιλαμβανόμαστε την πρόθεσή  σας να επιδείξετε τις «καλές σας υπηρεσίες» στον Δήμαρχο που σας τοποθέτησε στην θέση που βρίσκεστε. Δεν είμαστε, όμως, οι κατάλληλοι να λύσουμε τις αντιπαραθέσεις και τις διαφορές σας με την πρώην διοίκηση της ΔΕΥΑΞ. Άλλωστε ο προκάτοχός σας ήταν μέλος της δικής σας Δημοτικής παράταξης και μέχρι πρότινος και δικός σας…συναγωνιστής!

Θα ήταν πιο φρόνιμο από μέρους σας, να ενημερώσετε τους συνδημότες μας, γιατί στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ακόμη και  στενοί συνεργάτες και αντιδήμαρχοι της δικής σας παράταξης, καταψήφισαν τον νέο Κανονισμό Λειτουργίας, του οποίου εσείς είστε  «δημιουργός», παρά να επιβεβαιώνετε τον πανικό και την ανασφάλειά σας, κρίνοντας από την ταχύτητα της απάντησής σας.

Ο στοιχειώδης σεβασμός δεν βλάπτει. Αντί να βλέπετε στον «καθρέφτη» την απαξίωση και καταψήφιση του… «έργου» σας από τα ίδια τα στελέχη και τους στενούς συνεργάτες της σημερινής Δημοτικής Αρχής, μας επιτίθεστε. Και μάλιστα υπονοώντας αυστηρότερα…μέτρα αν το επαναλάβουμε! Είστε υπεράνω κριτικής ή ακόμη διοικητής λόχου; Εμείς συνεχίζουμε, πάντως, να ασκούμε κριτική χωρίς φόβο …τιμωρίας και έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

  • Τρικυμία σε γλυκό νερό για τη ΔΕΥΑΞ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μήπως τελικά χρειάζεται ναύαρχος για την επιχείρηση;
  • Τι να σου κάνει κι ο στρατός ξηράς στη ΔΕΥΑΞ! Έφτιαξε κανονισμό λειτουργίας για να συνετιστεί ο κάθε απείθαρχος. Τι πειθαρχικά προέβλεψε, τι πολλαπλές τιμωρίες δια πάσα νόσο, τι ανταμοιβές στα καλά παιδιά, τι εύφημον μνεία και τιμητική άδεια, το ΑΧΑΡΙΣΤΟ Δημοτικό Συμβούλιο δε συμφώνησε.
  • Δεν υπήρχε, λέει, πουθενά γραμμένο τι ώρα θα γίνεται η πρωινή αναφορά στη ΔΕΥΑΞ. Ούτε αν οι άδειες είναι από τον πρόεδρο ή από τη σημαία. Στους ημετέρους φυσικά.
  • Ο κανονισμός που φέρανε τελείωνε με τη διαπίστωση ότι «… από την απόφαση προκαλείται δαπάνη σε βάρος της ΔΕΥΑΞ». Ο πρόεδρος δήλωσε ότι πρόκειται για λάθος και λείπει ένα ΔΕΝ (προκαλείται κλπ). Στα επόμενα 50 δευτερόλεπτα επανήλθε λέγοντας ότι έκανε πάλι(;) λάθος και τελικά «… προκαλείται δαπάνη κλπ» η οποία δεν μπορεί να υπολογιστεί. Όλα αυτά σε απόφαση που θέλουν να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ!
  • Άλλο πράγμα η διοίκηση του λόχου και άλλο της ΔΕΥΑΞ. Άσε που οι εργαζόμενοι μπορεί και να έχουν εύλογες αντιρρήσεις και την εργατική νομοθεσία με το μέρος τους. Ενώ ο φαντάρος τι να κάνει! Υπομονή και μετράει μέρες. Στη ΔΕΥΑΞ, όμως, ο πρόεδρος μετράει μέρες!
  • Τελικά, ο Δήμαρχος Δημαρχόπουλος με τον Πρόεδρο Σδρέβανο φέρανε υβρίδιο κανονισμού-οργάνωσης (2 σε 1) για να αποφύγουν την αδυναμία της απόλυτης πλειοψηφίας. Και τι κατάφεραν; ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. Εύγε!
  • 16 Κατά, 10 Υπέρ και 3 (της παράταξης του δημάρχου) που έφυγαν νωρίς.
  • Όταν το έχεις με τις ψηφοφορίες, δε σταματάς μπροστά σε κανένα εμπόδιο, ούτε στον κατήφορο.
  • Ο Δήμος Ξάνθης όμως τι φταίει;
  • Αν πράγματι θέλανε να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα της ΔΕΥΑΞ γιατί δεν φτιάξανε κανονισμό από το 2014 και τον φέρανε άρον άρον και προχείρως σε προεκλογική περίοδο;
  • Μήπως τελικά ο στόχος είναι να φοβηθούν οι εργαζόμενοι, να τιμωρηθεί και κάποιος παραδειγματικά, ώστε να στείλει πολλαπλά μηνύματα το «αφεντικό» και μετά από 3 μήνες, ας μην εγκριθεί η απόφαση;
  • Είναι λιγοστά τα ψηφαλάκια Άρη! Ποιος θα τα πρωτοπάρει;

(κλείσαμε με ρίμα)