Το τριήμερο 8 με 10 Φεβρουαρίου 2019, στην πόλη της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε η 2η Διεθνής Κολυμβητική Συνάντηση «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ 2019», μια σπουδαία διοργάνωση από τον Δήμο Καβάλας και τους δύο κολυμβητικούς συλλόγους ΟΘΑΚ και ΝΟΚ.
Σε ένα πολύ δυνατό και άρτια οργανωμένο meeting έλαβε μέρος η ομάδα μας, στο οποίο οι αθλητές μας είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν από κοντά κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας κολύμβησης .

Στους αγώνες μετείχαν η Katinka Hosszu και ο James Guy, δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες, πλαισιωμένοι από μέλη της Εθνικής μας ομάδας κολύμβησης ( Κριστιάν Γκολομεεβ, Απόστολος Χρήστου, Δημήτρης Νέγρης,Γιάννης Καρπουζλής, Νόρα Δράκου, Κέλλυ Αραούζου κ.α.) και όλους τους πρωτοκλασάτους κολυμβητές 61 συλλόγων από όλη την Ελλάδα.

Σπουδαίες επιδόσεις με δύο όρια για το προσεχές 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης της Ν.Κορέας από τους Έλληνες πρωταθλητές Απόστολο Χρήστου και Κριστίαν Γκολομέεφ, κατακτήθηκαν στους συγκεκριμένους αγώνες.

Οι αθλητές μας είχαν την ευκαιρία να βρεθούν δίπλα σε αυτούς τους σπουδαίους κολυμβητές, να πάρουν αυτόγραφα, να βγάλουν φωτογραφίες, να υπογράψουν στα σκουφάκια τους, αλλά και να αποκτήσουν εμπειρίες και αναμνήσεις για μια ζωή.
Οι συγκεκριμένοι αγώνες ήταν μια μεγάλη ευκαιρία και για τους λάτρεις του αθλήματος, που απόλαυσαν από κοντά τους σπουδαίους κολυμβητές και κολυμβήτριες που βλέπουν από την τηλεόραση.

Οι επτά αθλητές του Κ.Ο.Ξάνθης που έλαβαν μέρους σε αυτούς τους μεγάλους αγώνες, μας έδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση 2 βδομάδες πριν τους χειμερινούς αγώνες με νέα ατομικά ρεκόρ.

Οι αθλητές που έλαβαν μέρος:
1)Τζούμα Ευαγγελία
2)Τοπτσίδου Σοφία
3)Τοπτσίδου Νατάσσα
4)Χριστακάκη Παρασκευή
5)Αντάς Σεδά
6)Γκάνας Αριστοτέλης
7)Χατζησταμάτης Βασίλειος