Στην καταγγελία ότι δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από παράγοντα της ομάδας της Καβάλας, τη φανέλα της οποίας φορούσε στο παρελθόν, προχώρησε ο 31χρονος αρμενικής καταγωγής Έλληνας αμυντικός κι αρχηγός του φιλοξενούμενου Νέστου Χρυσούπολης, Ανδρέας Μκρτσιάν, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, στο πλαίσιο του κυριακάτικου αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες, που έληξε ισόπαλος.

Η επίθεση είχε αναφορά στη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους και, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, ο Ανδρέας Μκρτσιάν (αριστερά στη φωτογραφία με την κόκκινη εμφάνιση), ο παράγοντας της Καβάλας του είπε: «π@@@@η Αρμένιε καλά κάνανε οι Τούρκοι και σας κόβανε τα κεφάλια».

ΥΓ. Ελπίζω ποτέ να μη ζήσεις όσα ζήσανε οι πρόγονοί μου γιατί είσαι τόσο φλώρος και λίγος που σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι έμπλεξες τις γενοκτονίες και τον αβάσταχτο πόνο Αρμενίων και Ποντίων! Περαστικά σου ανύπαρκτε», ήταν συγκεκριμένα το περιεχόμενο της ανάρτησης του Ανδρέα Μκρτσιάν, ο οποίος γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη κι έχει φορέσει μεταξύ άλλων τις φανέλες των Εθνικού (της γενέτειράς του), Θράκης, Κοζάνης, Νίκης Βόλου, Δόξας Δράμας, Λαμίας, Καβάλας, Νέστου, Πανθηραϊκού και Ρόδου.

 

Ο Νέστος οδηγεί την κούρσα του πρώτου ομίλου με 46 βαθμούς – τέσσερις περισσότερους από την Καβάλα – και είναι το φαβορί για την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία.