Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του ΚΤΕΛ που έκαναν την Τετάρτη το ταξίδι από τον Βόλο στη Θεσσαλονίκη.

Λίγο έξω από το Βελεστίνο στο ύψος της Β’ ΒΙΠΕ, το όχημα ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στο «100» από άγνωστο, ότι έχει τοποθετηθεί στο λεωφορείο εκρηκτικός μηχανισμός και όπως ήταν φυσικό σήμανε συναγερμός.

Οι επιβάτες του λεωφορείου αποβιβάστηκαν σε πρατήριο που υπάρχει δίπλα από την Ε.Ο. ενώ με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου για την ανίχνευση εκρηκτικών υλών, οι αστυνομικοί άρχισαν τον έλεγχο. Λίγο αργότερα διαπίστωναν ότι τελικά στο λεωφορείο δεν υπήρχε κανένας επικίνδυνος μηχανισμός και ότι επρόκειτο για φάρσα.

Οι επιβάτες επιβιβάστηκαν εκ νέου στο λεωφορείο και τελικά έφτασαν στον προορισμό τους με καθυστέρηση μίας ώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τηλεφώνημα έκανε νεαρός που κατατάσσονταν στον στρατό. Ο ίδιος φέρεται να παραδέχτηκε ότι προέβη σ’ αυτή την ενέργεια, προκειμένου να προλάβει το λεωφορείο που θα τον μετέφερε από Θεσσαλονίκη στον Έβρο για να παρουσιαστεί στον στρατό. Ο νεαρός επιβιβάστηκε στο λεωφορείο μετά τον έλεγχο των αστυνομικών στη Β’ Βιομηχανική, μόλις όμως έφτασε στο Σταθμό του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης συνελήφθη από αστυνομικούς για τη φάρσα που έκανε.

Πηγή: taxydromos