Πόλεμος ξεκίνησε μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη  και του συλλόγου των υπαλλήλων της ΠΕ Ξάνθης με αφορμή δηλώσεις του πρώτου για την επιλογή της ημέρας  σύγκλησης της  Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου και την χορήγηση άδειας μίας ημέρας. Ειδικότερα ο κ. Ζαγναφέρης  καυτηρίασε το γεγονός της αργίας των υπαλλήλων και μάλιστα διερωτήθηκε αν πρόκειται για ακόμη μια αργία τριημέρου και όχι για μια πρακτική διευκόλυνσης.

Με επιστολή τους ο Σύλλογος των υπαλλήλων της ΠΕ Ξάνθης προς τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη απαντά στα όσα τους είχε προσάψει ο Αντιπεριφερειάρχης με δηλώσεις στην εφημερίδα Θράκη για την επιλογή της ημέρας για την σύγκληση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου και την μία ημέρα αδείας που τους χορηγήθηκε. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ζαγναφέρης με ευθείες βολές   προς τον σύλλογο υπαλλήλων της ΠΕ Ξάνθης υποστήριξε ότι  θεωρεί απαράδεκτο, αυτήν την περίοδο που όλοι οι Έλληνες βιώνουν μια πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση, την στιγμή που οι περισσότεροι παραμένουν άνεργοι και ψάχνουν αγωνιωδώς για μια θέση εργασίας, η πολιτεία να δίνει προκλητικά περισσότερα προνόμια στον Δημόσιο Τομέα, πόσω μάλλον όταν αυτά βαίνουν σε βάρος των συναλλασσόμενων. Μάλιστα συνέχισε τονίζοντας ότι οι μέχρι τώρα οι συνελεύσεις των υπαλλήλων γινόταν σε ώρες που δεν επηρέαζαν τις συναλλαγές με το κοινό, ενώ συνέχισε ότι από την πλευρά της διοίκησης της ΠΕ υπήρχε πάντα μια διαλλακτικότητα σε αυτό.  Και κατέληξε ο κ. Ζαγναφέρης λέγοντας ότι δεν καταλαβαίνει τον λόγο ώστε να δοθεί μια ολόκληρη ημέρα αργίας η οποία επιλέχθηκε να είναι Δευτέρα (τριήμερο)  και διερωτήθηκε αν πρόκειται για ακόμη μια αργία τριημέρου και όχι για μια πρακτική διευκόλυνσης.

Από την πλευρά του ο Σύλλογος των υπαλλήλων της ΠΕ Ξάνθης απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Ζαγναφέρη με επιστολή του προς το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη υποστηρίζει ότι το Υπουργείο Εσωτερικών σεβόμενο απολύτως το δικαίωμα των υπαλλήλων για συμμετοχή στα συνδικαλιστικά τους όργανα, συμπεριέλαβε μαζί με την ομοσπονδία συλλόγων υπαλλήλων αιρετών

περιφερειών Ελλάδας στις συλλογικές συμβάσεις που υπέγραψε, τη χορήγηση μίας μέρας άδειας το χρόνο μόνο στους υπαλλήλους που θα συμμετέχουν στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του συλλόγου και αποκλειστικά για την άσκηση του συγκεκριμένου δικαιώματός τους. Η συγκεκριμένη άδεια αποτελεί πρακτική διευκόλυνση στους υπαλλήλους, και κρίνεται πολύ σημαντική ιδιαιτέρως για περιφέρειες με μεγάλη διασπορά υπηρεσιών ή με ενιαίους συλλόγους ανά Περιφέρεια. Μάλιστα αναφέρθηκαν και στις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά :

«…Με δήλωση σας στον τοπικό τύπο καταγγείλατε τους δημοσίους υπαλλήλους και την πολιτεία για το αυτονόητο δικαίωμα συμμετοχής τους στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση του συλλόγου τους. Η συγκεκριμένη δήλωση σας δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη, καθώς μας έχετε πολλές φορές εκφράσει την αρνητική σας άποψη για τους υπαλλήλους τους οποίους διοικείτε. Και παρόλο που είναι δικαίωμά σας να εκφράζεστε όπως πιστεύετε, δεν προβήκατε σε καμία σχετική δήλωση όταν συνέβαιναν οι περικοπές στους μισθούς μας, η κατάργηση πολλών επιδομάτων, το πάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων, η κατάργηση των δώρων, η ουσιαστική κατάργηση των οδοιπορικών και τόσων άλλων ρυθμίσεων της πολιτείας που είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση του βιοτικού επιπέδου μας. Προφανώς θεωρείτε όλες αυτές τις ρυθμίσεις δίκαιες…» αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή του Συλλόγου.

Να σημειώσουμε ότι η  Τακτική Γενική Συνέλευση του συλλόγου των υπαλλήλων της ΠΕ Ξάνθης στην οποία γίνεται και ο απολογισμός του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Ξάνθης.

Από το Κανάλι 6