Γενική άποψη του κτιρίου

Στην απόσυρση του θέματος της Καπναποθήκης “Π” προχώρησε για δεύτερη φορά η Δημοτική Αρχή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης την Τρίτη. 

Το θέμα της παραχώρησης του εμβληματικού κτιρίο στην Αρχιτεκτονική Σχολή είχε απασχολήσει και το 2018 το σώμα. Την Παρασκευή ο Δήμαρχος κάλεσε τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης για να διερευνήσει τις προθέσεις τους, όμως συνάντησε την κάθετη αντίδρασή τους καθώς δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο, νέο ή παλιό, που να πιστοποιεί ότι υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο και οργανωμένο πλάνο για τη διάσωση και αξιοποίηση του μεγάλου κτιρίου. Ενόψει τς αδυναμίας να συγκεντρώσει την απαιτούμενη απόλυτη πλειοψηφία, η δημοτική αρχή απέσυρε εκ νέου το θέμα.

Πάντως, ενόψει των δημοτικών εκλογών, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Δημοτική Αρχή θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει θέματα που προκαλούν εσωτερικές τριβές στο συνδυασμό της πλειοψηφίας. Τα δύο κυρίαρχα είναι η εκκαθάριση της ΕΑΠΑΞ αλλά και η εκκαθάριση της Αναπτυξιακής Ξάνθης, όπου πάντως ο Δήμος διαθέτει σχετικά μικρό ποσοστό μετοχών. Πρόκειται για δύο “αμαρτωλές”, όπως χαρακτηρίζονται συχνά, υποθέσεις που έρχονται από το παρελθόν και ταλαιπωρούν ακόμη τις τελευταίες διοικήσεις τους.