Με μια ανάρτηση στο Facebook, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί “αιχμηρή” ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης σχολιάζει το θόρυβο που έχει ξεσπάσει για την αποκατάσταση της γέφυρας στο παλιό Νοσοκομείο Καβάλας, ειδικά μετά την παρέμβαση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κώστα Κατσιμίγα, ο οποίος κατηγόρησε την Περιφέρεια ότι εξαγγέλει έργα που χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους.

Ο Στάθης Γιαννακίδης στην ανάρτησή του, που συνοδεύεται από φωτογραφία της επίσκεψής του στο έργο με την Υφυπουργό Κατερίνα Νοτοπούλου και τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού ΑΕ,  υπενθυμίζει ότι από τις πρώτες ώρες η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως διαθέτει τους απαιτούμενους πόρους και ότι “με μεγάλη χαρά” θα υπογράψει την ένταξη του έργου, μόλις παραλάβει το σχετικό αίτημα της ΑΜΘ. Απαντά έτσι έμμεσα και χωρίς να αντιπαρατεθεί, για το θέμα των πόρων που θα χρηματοδοτήσουν το έργο.

Αναλυτικά:

“Διαπιστώνω ότι στην περιοχή της Αν. Μακεδονίας και Θράκης έχει ανοίξει η συζήτηση για την αποκατάσταση της γέφυρας στο παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας.

Όπως είναι γνωστό στις 10/11/18, λίγες ώρες μετά την κατάρρευση, μαζί με τη συνάδελφο Υφυπουργό Εσωτερικών Κατερίνα Νοτοπούλου και τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Απόστολο Αντωνούδη, είχαμε βρεθεί στο σημείο και είχαμε κάνει γνωστό στους τοπικούς φορείς ότι η κυβέρνηση διαθέτει τους απαιτούμενους πόρους και μέσα για την άμεση αποκατάσταση.

Έτσι με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι η περιφερειακή αρχή προτίθεται να ενεργοποιήσει πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που έχουμε δεσμεύσει για την ΑΜΘ για την εκπόνηση της μελέτης από την Εγνατία Οδό. Από την πλευρά μας με μεγάλη χαρά θα υπογράψουμε την ένταξη των έργων, μόλις παραλάβουμε το σχετικό αίτημα της Περιφέρειας.”