Την παρέμβαση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κώστα Κατσιμίγα προκάλεσε η ανακοίνωση της Περιφέρειας ΑΜΘ για τη χρηματοδότηση μελετών για νέους κόμβους της Εγνατίας Οδού και, ειδικότερα, η συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, στην οποία υποστήριξε ότι θα χρηματοδοτηθεί από πόρους της ΑΜΘ η μελέτη της αποκατάστασης της γέφυρας που κατέρρευσε στην Καβάλα. 

Μιλώντας στο μεσημβρινό Δελτίο της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης και τη δημοσιογράφο Χριστίνα Κουματζίδου, ο Κώστας Κατσιμίγας επεσήμανε ότι οι πόροι δεν είναι της Περιφέρειας αλλά του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, άρα του κρατικού προϋπολογισμού, και ότι θα πρέπει πρώτα να υποβληθεί σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομίας και να εγκριθεί από τον Υφυπουργό Οικονομίας Στάθη Γιαννακίδη.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης υποστήριξε ότι η ΑΜΘ ακολουθεί συστηματικά αυτή την τακτική ανακοινώνοντας κατά καιρούς διάφορες μελέτες και έργα που χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους, όπως οι εντάξεις τουριστικών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομίας, η προμήθεια μηχανημάτων σε Νοσοκομεία, η χρηματοδότηση των ΤΟΜΥ που το κόμμα της ΝΔ χαρακτηρίζει “σοβιετικού τύπου” υποδομές που θα καταργήσει, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, καλώντας τον Περιφερειάρχη να ανακοινώνει ποια είναι η απορρόφηση και τα έργα που έχει εντάξει στο ΠΕΠ της Περιφέρειας.

“Ας κρατήσουμε ένα επίπεδο στον προεκλογικό αγώνα και ας πει ο καθένας τι έκανε και τι σκοπεύει να κάνει και να μην καρπούται έργα άλλων φορέων όπως έργα της κεντρικής κυβέρνησης ή Δήμων” ανέφερε ο Κ. Κατσιμίγας.