Κλειστός ο δρόμος για το Χιονοδρομικό Κέντρο-Έτοιμο να «πέσει» από ώρα σε ώρα όλο το βουνό-Σε ορισμένα σημεία το χιόνι ξεπερνάει τα 7 μέτρα-Ψάχνουν ειδικούς μέχρι και στην Ιταλία για την πρόκληση τεχνητής χιονοστιβάδας-Ένα οδοιπορικό στο «θαμμένο» στο χιόνι βουνό

Είχε να ρίξει τόσο όγκο χιονιού σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα σχεδόν 40 χρόνια. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζουν όσοι ανέβηκαν αυτές τις μέρες στο Φαλακρό της Δράμας και στο Χιονοδρομικό Κέντρο ή τουλάχιστον, όσοι επιχείρησαν να το κάνουν.

Σε ορισμένα σημεία το χιόνι ξεπερνάει ακόμα και τα 7 μέτρα, ενώ «γύρισμα» του καιρού σε νοτιά και η άνοδος της θερμοκρασίας, έχει δημιουργήσει κι ένα άλλο, πολύ μεγάλο και επικίνδυνο πρόβλημα: την αυξημένη πιθανότητα δημιουργίας χιονοστιβάδας, καθώς το νερό από το λιωμένο χιόνι έχει δημιουργήσει «νεροφαγιές», με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι χιονιού να κρέμονται από μια κλωστή.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα συνεργεία της εταιρείας η οποία διαχειρίζεται το Χιονοδρομικό να κλείσουν την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 τον δρόμο προς το Χιονοδρομικό Κέντρο για την ασφάλεια των εκδρομέων, μέχρι να βρεθεί λύση, καθώς το βουνό αναμένεται να «πέσει» από ώρα σε ώρα.

Το προηγούμενο, δε, διάστημα τα συνεργεία της εταιρείας, η οποία, παρεμπιπτόντως, χάνει καθημερινά δεκάδες χιλιάδες ευρώ, όσο δε λειτουργεί το Χιονοδρομικό, πληρώνοντας, παράλληλα, κανονικά τους υπαλλήλους της, δούλευαν σε συνθήκες… Ανταρκτικής με κίνδυνο ακόμα και για τη ζωή τους, με -25 βαθμούς Κελσίου και με ανέμους της τάξης των 80 χιλιομέτρων την ώρα, για να κρατήσουν καθαρό τον δρόμο.

Μάλιστα, πριν από μερικές μέρες, ένας μεγάλος όγκος χιονιού ο οποίος έπεσε από το βουνό, παρέσυρε ένα εκχιονιστικό όχημα βάρους 35 τόνων, ενώ από καθαρή τύχη δεν προκλήθηκε ατύχημα.

Υπάρχουν, δε, σκέψεις να προκληθεί τεχνητή χιονοστιβάδα με τη συνδρομή ειδικών από την Ελλάδα, αλλά και από την Ιταλία, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα και να ανοίξει το Χιονοδρομικό Κέντρο για τους επισκέπτες.

kavalapost.gr