Σε ανακοίνωσή του το 15μελές του Ιεροσπουδαστηρίου της Κομοτηνής, αναφέρει:

Το Δεκαπεντεμελές Μαθητικό Συμβούλιο του Ιεροσπουδαστηρίου “Χαϊριγέ” Κομοτηνής ύστερα από την συνεδρίαση της που πραγματοποιήθηκε στις 03/02/2019 ημέραΚυριακή και ώρα 10:30 πμ. στο Ιεροσπουδαστήριο Χαϊριγέ Κομοτηνής αποφασίσαμε τα ακόλουθα:

Ενημερωθήκαμε ότι οι βουλευτές μας θα συναντηθούν με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την επίλυση δίκαιων και εύλογων αιτημάτων μας σχετικά το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου μας. Μετά από την εξέλιξη αυτή και κατόπιν συζητήσεων που πραγματοποιήσαμε μεταξύ μας αποφασίσαμε να αναστείλουμε τις κινητοποιήσεις μας.

 Θα βρισκόμαστε όμως σε αναμονή της απάντησης εκ μέρους του Υπουργείου σχετικά με τα δίκαια και εύλογα αιτήματά μας ως προς το ωρολόγιο πρόγραμμα, προκειμένου να αποφασίσουμε για τις τυχόν περαιτέρω δράσεις μας

Σε ανακοίνωση των γονέων, που εκδόθηκε ταυτόχρονα, αναφέρεται:

Οι Γονείς και Κηδεμόνες των Μαθητών του Ιεροσπουδαστηρίου “ΧΑΪΡΙΓΈ” Κομοτηνής πληροφορηθήκαμε σχετικά με την αναστολή της κατάληψης εκ μέρους των μαθητών του Σχολείου μας. Στηρίζουμε την οποιαδίποτε απόφαση που θα λάβουν τα παιδιά μας και δηλώνουμε ότι νιώθουμε περήφανοι για την υπεύθυνη και ψύχραιμη στάση τους. Ελπίζουμε πλέον να δείξει την ίδια υπευθυνότητα και σύνεση και το Υπουργείο Παιδείας κι οι συναρμόδιοι φορείς ως προς την αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων των μαθητών του Σχολείου μας.