Νέα προσπάθεια να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της παραχώρησης του συγκροτήματος των Καπναποθηκών στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου καταβάλει η δημοτική αρχή στην Ξάνθη. 

Την Παρασκευή προσκλήθηκαν οι παρατάξεις σε συνάντηση στο Δημαρχείο ενώ την ίδια ώρα απεστάλη η πρόσκληση για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη με πρώτο θέμα την επαναφορά του αιτήματος της Αρχιτεκτονικής για παραχώρηση της Καπναποθήκης.

Το θέμα είχε έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Αύγουστο αλλά αποσύρθηκε από τη δημοτική αρχή όταν διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε η απόλυτη πλειοψηφία -που απαιτείται για τόσο σοβαρή υπόθεση- και ότι δεν είχε ενημερωθεί επαρκώς το Συμβούλιο.

Στη νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή ο Δήμαρχος Ξάνθης ενημέρωσε ότι θα επαναφέρει το θέμα στην προσεχή συνεδρίαση όμως οι παρατάξεις δεν φαίνεται να πείστηκαν ότι έχει αλλάξει κάτι ή ότι έχει υπάρξει κάτι νεότερο σε σχέση με την προηγούμενη απόπειρα της δημοτικής αρχής να εγκριθεί η παραχώρηση στην Αρχιτεκτονική, με το σκεπτικό ότι ο Δήμος δεν έχει καμία δυνατότητα να μελετήσει και να εντάξει την αποκατάσταση του εμβληματικού κτιρίου.

Παράλληλα έδειξαν την ενόχλησή τους γιατί την ώρα της πρόσκλησης δεν είχαν ενημερωθεί ότι το θέμα βρίσκεται στην πρώτη θέση της ημερήσιας διάταξης για τη συνεδρίαση της Τρίτης.