Μετά την ΕΛΜΕ Ξάνθης και ο Διδασκαλικός Σύλλογος πήρε θέση για την τρομοκράτηση εκπαιδευτικού από Χρυσαυγίτες στο 3ο ΓΕΛ Ξάνθης.

Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες παρεμβάσεις εξωθεσμικών και θεσμικών παραγόντων στο έργο των εκπαιδευτικών.
Η στοχοποίηση των συναδέλφων μας από εξωθεσμικούς παράγοντες αλλά και από το κόμμα της Χρυσής Αυγής, επειδή υπερασπίζονται και καλλιεργούν δεδομένες δημοκρατικές αξίες, έχει στόχο την τρομοκράτηση τόσο των εκπαιδευτικών όσο και του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η άθλια αυτή συκοφαντική επιχείρηση τρομοκράτησης δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό αλλά αποτελεί, πλέον, συνήθη πρακτική.
Χθες μια ακόμα επίθεση-στοχοποίηση πραγματοποιήθηκε σε σχολείο στην Ξάνθη, από φασίστες της Χρυσής Αυγής, με στόχο καθηγητή που δίδασκε στο σχολείο. Συγκεκριμένα όπως φαίνεται (από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο ίδιος σε λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) γράφτηκαν συνθήματα στους τοίχους του σχολείου βάζοντας στον στόχαστρο τον ίδιο για τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιες επιθέσεις έχουν ως στόχο την τρομοκρατία και τον φόβο, και αποτελούν επίθεση στην ίδια τη Δημοκρατία.
Η πρόσφατη προσπάθεια τρομοκράτησης του εκπαιδευτικού σε σχολείο της πόλης μας έρχεται σαν συνέχεια παρόμοιων κρουσμάτων που, δυστυχώς, ολοένα και περισσότερο εμφανίζονται στα σχολεία μας.
Η στοχοποίηση εκπαιδευτικού, εσχάτως, στην Ημαθία στα πλαίσια των καταλήψεων στα γυμνάσια από ακροδεξιούς κύκλους, οι παρεμβάσεις και οι καταγγελίες γονέων και της Χρυσής Αυγής κατά νηπιαγωγών στη Λευκάδα και Δράμα, επειδή στα πλαίσια του εορτασμού εθνικών επετείων επιχείρησαν να σεβαστούν την πολυπολιτισμικότητα των σχολείων τους, είναι πραγματικότητα. Επίσης, καταγράφεται και στοχοποίηση εκπαιδευτικού καλλιτεχνικών σε σχολείο του Νομού μας, επειδή θέλησε να αναδείξει τον αντιπολεμικό χαρακτήρα της εκπ/σης. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν οι επιθέσεις με τη μορφή απειλών και ύβρεων κατά εκπαιδευτικών στους Συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αριστοτέλης» και Χανίων για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, σε μια προσπάθεια των κύκλων του εγχώριου φασισμού να διαστρεβλώσει την ιστορική μνήμη του Πολυτεχνείου. Ανοίγουν μέτωπο μέσα από μισαλλόδοξα, αντιδημοκρατικά και σκοταδιστικά κηρύγματα, ειδικά με τον κόσμο της εκπαίδευσης, προσπαθώντας να επιβάλλουν την ιστορική λήθη και κυρίως τη διαστρέβλωση της ιστορίας για το τι πραγματικά ήταν η δικτατορία και για τα δεινά που έφερε στον ελληνικό λαό.
Απέναντι σε όλη αυτή τη συνεχή προσπάθεια στοχοποίησης των εκπαιδευτικών δηλώνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί διδάσκουν δημοκρατία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη, υπερασπίζονται το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση, ανεξάρτητα από φύλο, χρώμα, φυλή, θρησκεία και καταδικάζουν την προσπάθεια εισβολής του φυλετισμού και του σωβινισμού στο σχολείο. Το σχολείο δεν ενισχύει την ξενοφοβία, αντίθετα την αμβλύνει.
Καλούμε σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία να δείχνουν συνεχώς τα δημοκρατικά τους αντανακλαστικά, να απομονώνουν τα ακραία φαινόμενα μισαλλοδοξίας και να στηρίζουν όχι μόνο τους συγκεκριμένους συναδέλφους, αλλά και την εκπαιδευτική διαδικασία στο σύνολό της.
Το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών δεν υπόκειται σε εκβιασμούς, δεν επηρεάζεται από τη μισαλλοδοξία, τη βία του ρατσισμού και την ξενοφοβία που επιχειρούν να εγκαταστήσουν στον αξιακό κώδικα της ελληνικής κοινωνίας οι εντολοδόχοι του μίσους.
Η μάχη μας για δημοκρατία και ισότητα στα σχολεία είναι συνεχής