Παρέμβαση για το θέμα της στοχοποίησης καθηγητής από χρυσαυγίτες στο 3ο ΓΕΛ Ξάνθης κάνει η ΕΛΜΕ Ξάνθης με ανακοίνωσή της:

Βανδαλισμός, με συνθήματα ακραίου μίσους και την υπογραφή της Χρυσής Αυγής, σημειώθηκε στους τοίχους σχολικού μας συγκροτήματος, για να προπαγανδίσει την ταυτότητα της νεοναζιστικής οργάνωσης, που δεν είναι άλλη από την ξενοφοβία, το ρατσισμό, την ομοφοβία, τον μισαλλόδοξο εθνικισμό αλλά και να εκφοβίσουν με ευθείες στοχευμένες απειλές.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης καταδικάζει ομόφωνα το γεγονός και στέκεται στο πλάι των συναδέλφων μας και των συναδελφισσών μας. Η στήριξη της ΕΛΜΕ Ξάνθης θεωρείται δεδομένη σε όποια προσφυγή για εισαγγελική παρέμβαση και μήνυση κατά αγνώστων.  Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο και δεν αφορά μόνο την ευαίσθητη περιοχή της Ξάνθης.

Οι συνεχείς προκλήσεις, απόρροια και του «εκνευρισμού» που δημιουργεί η διαφαινόμενη ολοκλήρωση της δίκης της ΧΑ,  δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες δεδομένης και της ανόδου ακραίων κυβερνήσεων και νεοναζιστικών μορφωμάτων στην Ευρώπη  Απέναντι σε αυτήν την «ανωμαλία» οφείλουμε να σταθούμε ενωμένοι, εκπαιδευτικοί, μαθήτριες/ες, γονείς και όλη η ελληνική κοινωνία. Αυτός ο τόπος έχει πολλά να διδαχτεί από την ιστορική του διαδρομή.

Στα σχολεία μας διδάσκεται το ύψιστο αγαθό της παιδείας μέσα στη Δημοκρατία: Για την ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ειρήνη