Θερμή ήταν η ατμόσφαιρα στην επίσημη “πρώτη” για την παράταξη “Ξάνθη για Όλους” του Σάββα Μελισσόπουλου.

Η εκδήλωση που έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Elisso το βράδυ της Δευτέρας. Εκεί όπου ο υποψήφιος Δήμαρχος Σ. Μελισσόπουλος παρουσίασε την “ιδρυτική” διακήρυξη της παράταξης της οποίας ηγείται ενώ, εντύπωση προκαλεί ότι στην ομιλία του απέφυγε την κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή και εστίασε στις δικές του θέσεις για το μέλλον του Δήμου.

Έμφαση δόθηκε στις μικρές ηλικίες τόσο από άποψη συμμετοχής νέων όσο και ως περιεχόμενο καθώς την παρουσίαση άνοιξαν δύο 20χρονοι ξανθιώτες φοιτητές, η Ευρώπη Μισαηλίδου και ο Αλέξανδρος Αγαθαγγελίδης, που μίλησαν στο κοινό.Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και το λογότυπο της παράταξης που βασίζεται στα παράθυρα της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η παράταξη “Ξάνθη για όλους” μετά την εκδήλωση:

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή της παρουσίασης της υποψηφιότητας του Σάββα Μελισσόπουλου, για το Δήμο Ξάνθης, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Ελισσώ».

Πλήθος κόσμου γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα, δίνοντας σαφές μήνυμα για την εκλογική αναμέτρηση που έρχεται στο Δήμο Ξάνθης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σάββας Μελισσόπουλος, σε μια ουσιαστική, περιεκτική και από καρδιάς ομιλία, παρουσίασε το όραμά του, το σχέδιο αλλά και τους  πυλώνες του συνδυασμού «Ξάνθη για Όλους», προβάλλοντας την αναγκαιότητα για την αλλαγή διοίκησης στο Δήμο. Κυρίως όμως το Όραμα για μία νέα Ξάνθη, διαφορετική.

Μεταξύ άλλων μίλησε για τις υποδομές που η πόλη διαθέτει αλλά και για τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη, την απορρόφησή πόρων από  ευρωπαϊκά προγράμματα και τα έργα πνοής που προγραμματίζονται άμεσα. Η αισθητική της πόλης και η καθαριότητα, όπως και η στρατηγική αναβάθμισης των απαξιωμένων οικισμών βρίσκονται στις πρώτες θέσεις την ατζέντας του συνδυασμού.

Ακόμη τόνισε πως η αξιολόγηση και η αξιοποίηση των ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας, με βάση τις πραγματικές δεξιότητες, τα χαρακτηριστικά αλλά και τα χαρίσματά τους, είναι το κλειδί για την επίτευξη των στόχων του συνδυασμού στον τουρισμό, το περιβάλλον, τον αθλητισμό, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό,  την οικονομία και την ανάπτυξη του τόπου.

Υπογράμμισε πως η συλλογικότητα και ο γόνιμος διάλογος, οι ανθρώπινες αξίες, η δίκαιη, ανθρωποκεντρική πολιτική, οι στοχευμένες δράσεις για την κοινωνική συνοχή, οι καλές πρακτικές με πίστη και με όραμα, είναι στοιχεία αλληλένδετα με την πολιτική που υπηρετεί τον πολίτη και όχι την πολιτική που καθηλώνει και απενεργοποιεί.

«Όραμά μας» είπε «είναι να δημιουργήσουμε μια πόλη για ΟΛΟΥΣ και έναν Δήμο παρόντα παντού! Έναν Δήμο με ευθύνη για όλα! Θέλουμε την Ξάνθη πρωτεύουσα των εξελίξεων, τίποτα λιγότερο! Δεν θα ζητήσουμε πίστωση χρόνου, εγώ και οι αξιολογότατοι συνεργάτες μου! Μας διακατέχει μόνο διάθεση προσφοράς για την πόλη. Θα κερδίσουμε το στοίχημα της μεγάλης αλλαγής! Από σήμερα μπορούμε να ελπίζουμε και να προσβλέπουμε σε μια πόλη πιο όμορφη, πιο αισιόδοξη, πιο ανθρώπινη, πιο λειτουργική, σε μια πόλη που θα ανήκει σε ΟΛΟΥΣ! Με τιμιότητα, ήθος και γενναιοψυχία, με λογική και με συνέπεια, με αγάπη και σεβασμό στον πολίτη! Είμαστε ο ισχυρός πόλος που συγκεντρώνει τις υγιείς δυνάμεις που ασφυκτιούν σήμερα, η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία που επιβάλλεται να δράσει και να γυρίσει σελίδα οριστικά».

Ο Σάββας Μελισσόπουλος έκλεισε την ομιλία του δίνοντας το στίγμα της  ευημερίας του συνόλου, καλώντας τους πολίτες της Ξάνθης να στηρίξουν την προσπάθεια της φρέσκιας κι ελπιδοφόρας δημοτικής κίνησης, αποφασίζοντας με γνώμονα το αύριο που επιθυμούν, πέρα και μακριά από μικροπολιτικά συμφέροντα, για μια πόλη οργανωμένη και σύγχρονη, για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Για μια «Ξάνθη για όλους»!