Με φασιστικά συνθήματα, ανάμεσά τους και εναντίον καθηγητή, γέμισαν οι χρυσαυγίτες τους τοίχους του 3ου ΓΕΛ στην Ξάνθη.

Σε ανάρτησή του, ο καθηγητής, Θανάσης Παπασταθόπουλος, αναφέρει ότι προβληματίστηκε γι α να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες, όπως τελικά έκανε, ενώ όσον αφορά τον ίδιο  σημειώνει “Σιγά μην κλάψω σιγά μην φοβηθώ!”:

«Προβληματίστηκα πολύ αν θα έπρεπε ή όχι να δημοσιεύσω τις φωτογραφίες αυτές. Χθες το πρωί οι τοίχοι του σχολείου μου γέμισαν συνθήματα μίσους, ρατσισμού και τρομοκρατίας από την ναζιστική οργάνωση Χ.Α. Τα δύο από αυτά στρέφονταν δυστυχώς εναντίον μου, σε μια πρωτοφανή στοχοποίηση. Το ζήτημα, προφανώς δεν είναι προσωπικό. Η τρομοκράτιση και στοχοποίηση εκπαιδευτικών που εκφράζουν διαφορετικές απόψεις είναι συνηθισμένη μέθοδος τον τελευταίο καιρό. Η αντίδρασή μας στο ναζισμό πρέπει να είναι καθολική και χωρίς αστερίσκους. Το βασικό μέλημα πρέπει να είναι οι μαθητές μας. Δεν πρέπει να δηλητηριαστούν τα μυαλά και οι ψυχές τους με το μίσος, την ξενοφοβία: και το ρατσισμό. Σε ότι με αφορά : Σιγά μην κλάψω σιγά μην φοβηθώ!»

Σε δήλωσή του στο Documento σημειώνει: «Δυστυχώς αυτή την εποχή έχουν αρχίσει να πληθαίνουν τέτοιου είδους περιστατικά στη χώρα, πρώτα με την υπόθεση Κατσίφα και μετά με το Μακεδονικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ήρθε η ώρα να συμβεί κάτι τέτοιο και στο δικό μας σχολείο που αποτελεί υπόδειγμα καθώς υπάρχουν πολλά παιδιά μουσουλμανικής καταγωγής, τα οποία συνυπάρχουν αρμονικά με τα υπόλοιπα παιδιά. Το σημαντικότερο μέλημα για εμάς είναι να μην επηρεαστούν και δηλητηριαστούν τα παιδιά, που δεν φταίνε σε τίποτα».