Στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνέλαβαν την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 στου νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, έξι (6) μέλη συμμορίας που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών.

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς, ηλικίας 31, 31 και 52 ετών και τρεις ημεδαπούς, ηλικίας 35, 51 και 64 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορία) και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Στην επιχείρηση σύλληψης των δραστών συνέδραμαν επίσης αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας και της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Αναλυτικότερα, προηγήθηκαν εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, από τις οποίες προέκυψε ότι οι έξι δράστες αποτελούν μέλη συμμορίας που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή ναρκωτικών στην χώρα μας και την περαιτέρω διακίνηση τους στο εσωτερικό της.

Ειδικότερα, διακριβώθηκε ότι οι δύο δράστες, ηλικίας 31 και 52 ετών αναλάμβαναν την εισαγωγή των ναρκωτικών στην Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια τα μετέφεραν στη Θεσσαλονίκη, όπου τα παρέδιδαν στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, τα οποία ήταν επιφορτισμένα με την αποθήκευση και περεταίρω διακίνηση τους, κατά περίπτωση.

Ακολούθησε οργανωμένη επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας οι αστυνομικοί εντόπισαν στη Θεσσαλονίκη τους πέντε από τους δράστες, κατά τη διάρκεια συναλλαγής – παράδοσης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, όπου και συνέλαβαν τους τρεις από αυτούς, ηλικίας 31, 52 και 51 ετών. Οι υπόλοιποι δύο, ηλικίας  64 και 35 ετών, αρχικά διέφυγαν με το όχημα τους, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθησαν στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που επέβαιναν τα δύο μέλη της σπείρας, ηλικίας 31 και 52 ετών, βρέθηκαν 27 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 52.728 γραμμαρίων, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.150 ευρώ, το οποίο είχαν παραλάβει κατά τη συναλλαγή από τον 35χρονο δράστη.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίσθηκε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη, το οποίο χρησιμοποιούσε η σπείρα ως χώρο απόκρυψης των ναρκωτικών, όπου συνελήφθη και ο δεύτερος 31χρονος. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του, βρέθηκαν 37 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 40.225 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 2.220 ευρώ.

Από την κατοχή των δραστών και τις έρευνες σε οχήματα και το διαμέρισμα, κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 64 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 92.953 γραμμαρίων
  • 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • το χρηματικό ποσό των 5.200 ευρώ
  • κινητά τηλέφωνα
  • κλειδιά οικίας
  • χειρόγραφες σημειώσεις

Κατασχέθηκαν επίσης τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.