Εκδήληση το Σάββατο 9/2 στις 7μμ, στο Αμφιθέατρο ΠΡΟΚΑΤ της Πολυτεχνικής για τη δίκη της Χ.Α. διοργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης.

H δίκη της Χρυσής Αυγής κοντεύει τέσσερα χρόνια από το ξεκίνημά της στις 20 Απρίλη 2015. Πεντέμισι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι το Σεπτέμβρη του 2013 και έξι χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα το Γενάρη του ίδιου χρόνου, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι απομονωμένοι, όταν σε άλλες χώρες της Ευρώπης η ακροδεξιά ανεβαίνει.

Η δίκη έχει προχωρήσει. Έχουν καταθέσει όλοι οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου, έχουν αναγνωσθεί έγγραφα και προβληθεί βίντεο που τεκμηριώνουν με απόλυτη ακρίβεια ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι κόμμα, αλλά μια εγκληματική οργάνωση νοσταλγών του Χίτλερ που σχεδίασε, καθοδήγησε και εκτέλεσε, με ένα μηχανισμό στρατιωτικό, δολοφονικές επιθέσεις, χρησιμοποιώντας ως ορμητήρια τα κεντρικά και τοπικά γραφεία τους.

Η αντιφασιστική έκρηξη του 2013, πρώτα με την κινητοποίηση “19 Γενάρη, Αθήνα πόλη αντιφασιστική”, δύο μέρες μετά τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν και μετά με τη θυελλώδη απάντηση στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών που έφτασαν στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων, έβαλαν τέλος στην ασυλία που απολάμβαναν οι νεοναζί από την Αστυνομία και τις κυβερνήσεις.

Μπροστά στην ορατή προοπτική της συντριπτικής καταδίκης οι νεοναζί επιχειρούν να επιβραδύνουν τη λήψη απόφασης προσκομίζοντας εκατοντάδες ερωτήσεις των χρυσαυγιτών βουλευτών. Αυτό δεν έχει εμποδίσει την εγκατάλειψη του καραβιού που βουλιάζει από βουλευτές, ευρωβουλευτές, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους και το κλείσιμο των περισσότερων γραφείων-ορμητηρίων σε όλη την Ελλάδα.

Για να τους απομονώσουμε και να τους στείλουμε στους υπονόμους όπου και ανήκουν χρειάζεται να δώσουμε τη μάχη για να επιταχυνθεί η δίκη όπως ζήτησε η πολιτική αγωγή ώστε να φτάσουμε σύντομα στην ώρα που θα κάτσει ο Μιχαλολιάκος, ο Λαγός και ο Κασιδιάρης στο εδώλιο για να απολογηθούν για τα εγκλήματα που οργάνωσαν.

Την ίδια ώρα δίνουμε τη μάχη για να μην καταφέρουν φορώντας τη μάσκα του μακεδονομάχου, του πατριώτη ή του αγανακτισμένου γονέα να ξαναμπούν στις γειτονιές και να χύνουν ρατσιστικό και σοβινιστικό δηλητήριο. Με την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους γειτονικούς λαούς των Βαλκανίων και της Τουρκίας τους φράζουμε το δρόμο αντιπαλεύοντας την πολεμοκαπηλεία, την ισλαμοφοβία και το ρατσισμό. Ανοίγοντας μέτωπο με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ-φρούριο που τους στρώνει το δρόμο για να δημαγωγούν και να προχωράνε σε προκλήσεις στις γειτονιές και τα σχολεία.

Όλοι και όλες, εργαζόμενοι και εργαζόμενες, φοιτητές, μαθητές, μετανάστες δίνουμε τη μάχη τώρα για να επιταχυνθεί η δίκη και να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί.

Η εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ σε συνεργασία με τοπικά σωματεία είναι ένα ταυτόχρονα πρώτο βήμα για να χτιστεί η διεθνής κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 16 Μάρτη 2019, για να μπει φρένο στους Τράμπ, Σαλβίνι, Λεπέν και Μπολσονάρο, για να νικήσει η ελπίδα και όχι η μαυρίλα του φασισμού!

Να μην λείψει κανείς και καμία!

Την εκδήλωση στηρίζει και συνδιοργανώνει η ΕΛΜΕ Ξάνθης, ανοιχτή είναι η συμμετοχή και άλλων τοπικών σωματείων. Τη συζήτηση θα ανοίξουν ο Κώστας Σκαρμέας, δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη Δίκη της Χρυσής και ο Μηλιαζήμ Τζεμαλή από την τοπική ΚΕΕΡΦΑ. Το πάνελ των ομιλητών θα συμπληρωθεί τις επόμενες μέρες σε συνεννόηση με τα σωματεία.