Η «ρόδινη ζωή» δεν είναι μια έκφραση ως σχήμα λόγου, δεν είναι απλά μια ευχή. Είναι το απόσταγμα των μυρωδιών των γεύσεων, των αισθήσεων, των αναμνήσεων, της σοφίας των ανθρώπων της υπαίθρου όπως τα αποτύπωσε η σκέψη της Ιωάννας Παρασχάκη σε αυτό το ιδιαίτερο βιβλίο «Ρόδινη Ζωή».

Σε μια μοναδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης, ταξίδεψαν οι παρευρισκόμενοι στο χθες, στη φύση, στους σημαντικούς ανθρώπους της φύσης, στην ίδια τη μήτρα της ύπαρξης μας, στις μνήμες των παππούδων μας. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πατέρας Ιωάννης της Ενορίας Μαΐστρου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γκοτσίδη Κωνσταντίνος και ο υπεύθυνος του Μουσείου κ. Ναϊτίδης Ιωάννης.

Την παρουσίαση υποστήριξαν με εισηγήσεις η κα. Κάλτσου Κατερίνα, Ιστορικός – Ερευνήτρια και η κα. Μιλτσακάκη Ζωή Αρχαιολόγος στην Εφορία Αρχαιοτήτων Έβρου. Η κα. Παρασχάκη μαγικά μας πήρε μαζί της στα ταξίδια που έκανε η ίδια κατά την συγγραφή του βιβλίου και στα βιώματα της με τους ανθρώπους της υπαίθρου. Τον συντονισμό της εκδήλωσης πραγματοποίησε η κα. Ανδρεάδου Έφη, υπεύθυνη εκπαίδευσης του Μουσείου. Το παράλληλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε για τα παιδιά υποστήριξε η κα. Εύη Χατζηπρίμου, εκπαιδευτικός.

Μεγάλη ήταν η αρωγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαΐστρου για τα εδέσματα που ετοίμασαν, καθώς και η παρουσία του χορευτικού τμήματος με τις παραδοσιακές τους φορεσιές.
Σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξη και την αγάπη προς τον θεσμό του Μουσείου.
Ευχόμαστε σε όλους μια ρόδινη ζωή!!