Πρωτόγνωρες είναι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ξάνθη. 

Όπως αναμενόταν, ο όγκος του νερού που έχει πέσει είναι υπερβολικός. Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί με κατολισθήσεις στο ορεινό οδικό δίκτυο και πτώσεις δέντρων στην πόλη, όπου χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστικής Υπηρεσία Ξάνθης.

Η στάθμη στον Κόσυνθο είναι ιδιαίτερα υψηλή αλλά η κατάσταση για την ώρα δεν εμπνέει ανησυχία στην πόλη αλλά κυρίως σε οικισμούς του Δήμου Αβδήρων όπως στον Πολύσιτο. Τοπικές αρχές και Πολιτική Προστασία παρακολουθούν την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Σύμφωνα με τις προγνώσεις φαίνεται ότι παρά τη συνέχιση των βροχών στην περιοχή, ο κύριος όγκος των έντονων φαινομένων θα μετακινηθεί από σήμερα προς τη Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Νίκο Βιδάλη από τα “Καιρικά Νέα του Νομού Ξάνθης” που παρακολουθεί τα μετεορολογικά δεδομένα και τους σταθμούς μέτρησης, “Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις για τις ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή μας. Ο Γέρακας Ξάνθης ξεπέρασε τα 200μμ στην τρέχουσα κακοκαιρία. Στην πόλη της Ξάνθης σημειώθηκαν 65.4μμ, ενώ η στη Λεύκη 83μμ, ενώ ο Πετεινός αρκέστηκε στα 51.8μμ Και η αυριανή μέρα θα είναι δύσκολη με μεγάλα πάλι ύψη βροχής. Σήμερα θα υπάρξει μια ανάπαυλα.”