Στην Ξάνθη βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Αν. Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, αρμόδιος για τη Βιομηχανία, Στέργιος Πιτσιόρλας. 

Ο Αν. Υπουργός συναντήθηκε στην Οικία Χατζιδάκι με το εκπροσώπους σημαντικών βιομηχανιών της Ξάνθης, το Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχάνων και την Πρόεδρο Έλενα Ροφαέλα καθώς και τον Πρόεδρο του Δικτύου Συνδέσμου Βιομηχάνων  Θράκης Χρήστο Γιορδαμλή.

Στη συζήτηση εκτέθηκαν προβληματισμοί και ζητήματα που απασχολούν τη βιομηχανία στην περιοχή, κυρίως οι σχέσεις με τις όμορες χώρες που έχουν ειδικά καθεστώτα φορολόγησης, δασμών ή κρατικών ενισχύσεων που δρουν ανταγωνιστικά με την περιοχή της Θράκης, διάφορα θεσμικά θέματα και ζητήματα ενεργειακά, Βιομηχανικών Περιοχών κ.α.

Από την πλευρά του ο Υπουργός αναφέρθηκε στο επικείμενο νομοθετικό έργο, για τις σκέψεις της κυβέρνηση για βιομηχανικά πάρκα και ΒΙΠΕ και πρότεινε μια συνάντηση στο προσεχές διάστημα όλων των εκπροσώπων της επιχειρηματικότητας στην περιοχή με όλα τα εξειδικευμένα στελέχη του Υπουργείου Οικονομοίας σε διάφορους τομείς.

Την ικανοποίηση για την ανταλλαγή των σκέψεων και το γόνιμο διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών, εξέφρασαν σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση τόσο ο Αν. Υπουργός Σ. Πιτσιόρλας, όσο και η Πρόεδρος του Σ.Β.Ξ. Έλενα Ροφαέλα.

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον ΟΒΙ

Αναμνηστικά για τους συμμετέχοντες από το χώρο της Οικίας Χατζιδάκι, δώρισε στους παρισταμένους ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Χατζιδάκειου, Μιχάλης Πουσπουρίκας,ενώ ο Υπουργός αναχώρησε για την Κομοτηνή όπου υπεγράφη στη συνέχεια Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας με το Δίκτυο Συνδέσμου Βιομηχάνων για το θέμα των ευρεσιτεχνιών