Με εντυπωσιακή απόδοση και πολύ καλό ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας η Ξάνθη πραγματοποίησε την καλύερη φετινή της εμφάνιση και κέρδισε στα Πηγάδια μια από καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και εκ των πρωτοπόρων Ατρόμητο. 

Η ομάδα του Ράσταβατς κάρδισε με 2-1 τον Ατρόμητο κάνοντας την ανατροπή καθώς παρά την πολύ καλή της απόδοση από το πρώτο λεπτό βρέθηκε να χάνει με 0-1 πολύ νωρίς. Παρόλα αυτά με ψυχραιμία και πολύ σωστή οργάνωση και πλουλαρισμό, παρά την απουσία του πρώτου σκόρερ Γέντριτσεκ, κατάφερε να ισοφαρίσει στο ημίχρονο και να προηγηθεί.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Κολούρη στο 7 παρότι η Ξάνθη έχανε τις ευκαιρίες. Παρά το σοκ, η Ξάνθη ανταπεξήλθε και μετά από πολλές ευκαιρίες και όμορφο ποδόσφαιρο κατάφερε να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο με ωραία αντεπίθεση, εντυπωσιακή προσποίηση του Κάστρο και γκολ του Ντουρίσκοβιτς.  Στο δεύτερο μέρος συνέχισει με τον ίδιο ρυθμό και κατάφερε να ανατρέψει πλήρως την κατάσταση με πέναλτι που κέρδισε ο Κάστρο και εκτέλεσε ο ίδιος στο’58.

Παρότι το πέναλτι δεν επιβεβαιώθηκε στο ριπλέι, εντούτοις το σκορ κρίνεται απολύτως δίκαιο σε ένα από τα πιο ποιοτικά ματς της φετινής χρονιάς όπου η Ξάνθη δημιούργησε φάσεις και θέαμα. Η ομάδα του Κάναντι επιχείρησε να αντιδράσει αργά, δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες αλλά δεν απείλησε.

“Ήταν μια σημαντική νίκη και την αξίζαμε και είναι κρίμα που δεν πετύχαμε και άλλα γκολ στο ματς. Το μάτς κρίθηκε στο σημείο του πέναλτι και μετά από το σημείο εκείνο ελέγξαμε το ρυθμό” υποστήριξε ο τεχνικός της Ξάνθης Μίλαν Ράσταβατς μετά το τέλος του ματς.

Με τη νίκη η Ξάνθη επανήλθε στη μάχη της Ευρώπης, πιάνοντας προσωρινά στη βαθμολογία τον Παναθηναϊκό αλλά και τον Άρη στους 23 βαθμούς.