Σε ανακοίνωσή της η Αυτονομη Παρέμβαση Ξάνθης αναφέρει:

Οι Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς [Ε.Ρ.Α.] χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων εκπαιδευτικών στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Παρασκευής 11-1 και της Δευτέρας 14-1  που έγιναν για το σύστημα διορισμού και προσλήψεων μονίμων και αναπληρωτών. Συναδέλφισσες-φοι, ο αγώνας για αλλαγή της τροπολογίας που κατατέθηκε συνεχίζεται με την 24ωρη απεργία της Πέμπτης 17-1-2019 και συγκέντρωση-διαμαρτυρίας στη Βουλή στις 11.00 πμ, ημέρα που τελικά θα εισαχθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια της βουλής.

Καταδικάσαμε, καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε απερίφραστα την  βία της αστυνομίας κατά διαδηλωτών στις προηγούμενες δυο απεργιακές κινητοποιήσεις  και δηλώνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν πτοούνται από  παρόμοιες ενέργειες. Αντίθετα δυναμώνουν τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου και στην προκειμένη περίπτωση τη διεκδίκησή μας ώστε η τροπολογία να αλλάξει.

Η Ε.Ρ.Α. έχει κάνει σαφές ότι δεν μπορεί να υπάρξει σύστημα πρόσληψης που να μη βασίζεται σε όλη την προϋπηρεσία, αλλά και που να μην μοριοδοτεί το βασικό πτυχίο με τέτοια βαρύτητα ώστε να αντιστοιχεί στον τίτλο που δίνει την επιστημονική και επαγγελματική επάρκεια για την εργασία.

Οι  οποιεσδήποτε άλλες ακαδημαϊκές σπουδές που ενισχύουν την ειδίκευση και την προσφορά στη βάση των αναγκών της εκπαίδευσης δεν μπορεί να αποτελούν προϋπόθεση για την εργασία των εκπαιδευτικών στο δημόσιο δωρεάν σχολείο.

Για όλους αυτούς τους λόγους δυναμώνουμε  και συσπειρωνόμαστε στον αγώνα, με οδηγό τις θέσεις του κλάδου για μόνιμους μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση  με γνώμονα την χρόνια προσφορά, σε θέσεις μάλιστα πάγιων και διαρκών αναγκών, των συναδέλφων συμβασιούχων αναπληρωτών.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αλλάξει την συγκεκριμένη τροπολογία και όπως ορθά καταργεί τον γραπτό διαγωνισμό των απολύσεων της κ. Διαμαντοπούλου, διαγωνισμό τον οποίο ενστερνίζεται και εναγωνίως επιζητά ο Κυρ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, κάνει κρίσιμα θετικά βήματα με την μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα και με την εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης φοίτησης στο νηπιαγωγείο,  να ακούσει-υιοθετήσει τις θέσεις του κλάδου ώστε πραγματικά οι επικείμενοι 15.000 χιλιάδες διορισμοί να βασιστούν σε όλη την προϋπηρεσία  και στο πτυχίο, έτσι που η χρόνια εργασία και προσφορά εκπαιδευτικών σε θέσεις  πάγιων και διαρκών αναγκών να οδηγεί σε διορισμό.

Επιπλέον, καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε αλλαγή όλου του θεσμικού πλαισίου των σπουδών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ώστε το σύνολο των μεταπτυχιακών να εμπεριέχεται στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση-φοίτηση, επεκτείνοντας κατά τρόπο καθολικό πρόσφατη απόφασή της για δωρεάν μεταπτυχιακά, για όλα τα μεταπτυχιακά που σχετίζονται με τις σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης.

Οι Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς [Ε.Ρ.Α.], καλούμε όλους τους συναδέλφους-σσες, μόνιμους και αναπληρωτές μαζικά να συμμετέχουν στην πανδημοσιοϋπαλληλική πλέον 24ωρη απεργία και στα συλλαλητήρια την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου που προκήρυξε η ΔΟΕ, σε κοινή της απόφαση για την κινητοποίηση με την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ. Όλοι στη Βουλή στις 11.00 πμ και στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης την ίδια ώρα!