365 ημέρες γονιός

Ημερολόγιο 2019

Στο εξώφυλλο: έργο της Έμιλυς Γιαννούκου

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης και το Βιβλιοπωλείο Πυργελή σας προσκαλούν το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18.30 στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης (Αντίκα 7) σε συζήτηση με την συγγραφέα και ψυχοθεραπεύτρια Δάφνη Φιλίππου με θέμα:

«ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΓΟΝΕΙΣ»

–          Τι παιδί θέλω να αναθρέψω;

–          Αγαπάω πραγματικά το παιδί μου; Τι σχέση θέλω να έχω μαζί του;

–          Προσπαθώ να το γνωρίσω ή προσπαθώ μόνο να του πω

–          πώς πρέπει να είναι;

–          Γνωρίζω τις ανάγκες του; Πώς σκέφτεται και πώς νιώθει;

–          Αυτό που του λέω συμφωνεί με τις πράξεις μου;

–          Παίρνω χαρά από το μεγάλωμα του παιδιού μου;

Η Δάφνη Φιλίππου θα δεχτεί ερωτήματα των γονιών και θα αναφερθεί σε θέματα που θίγονται στο ημερολόγιο 365 Ημέρες Γονιός.

Περίληψη

Τα πολυτιμότερα δώρα που μπορείς να δώσεις στο παιδί σου είναι: αγάπη, ποιοτικός χρόνος, ενσυναίσθηση, προσεκτική ακρόαση, διαθεσιμότητα, κατανόηση, άνευ όρων αποδοχή. Στις σελίδες του ημερολογίου οι γονείς θα ανακαλύψουν πολλά ακόμη δώρα για τους ίδιους και για τα παιδιά τους: νέες πληροφορίες και πιθανές απαντήσεις σε ερωτήματα που τους απασχολούν για τη σχέση τους, τα όρια, το διάβασμα, την τηλεόραση, την τιμωρία, το διαζύγιο, την υιοθεσία, την εγκυμοσύνη, την ανάπτυξη της πρωτοβουλίας, της δημιουργικότητας, της συναισθηματικής νοημοσύνης κ.ά. Οι ειδικοί θα εμπλουτίσουν τη θεματολογία τους για τα σεμινάρια των γονιών που εμψυχώνουν.

Δάφνη Φιλίππου

Η Δάφνη Φιλίππου γεννήθηκε στην Κομοτηνή. Είναι ψυχιατρική κοινωνική λειτουργός, ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, πρώην επίκουρος καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας και συγγραφέας των βιβλίων 365 ημέρες γονιός και 205 βιωματικές ασκήσεις για εμψύχωση ομάδων. Ειδικεύτηκε, στην Αθήνα και στο Παρίσι, στην ψυχιατρική κοινωνική εργασία, στην εμψύχωση ομάδων, στις τεχνικές εκπαίδευσης και στην ψυχοθεραπεία. Η ψυχοθεραπευτική της εκπαίδευση ξεκίνησε από την ψυχανάλυση, συνεχίστηκε με την προσωποκεντρική προσέγγιση και την Gestalt. Εργάστηκε στην Ελλάδα και τη Γαλλία, σε ψυχιατρικά πλαίσια, και στην εκπαίδευση κοινωνικών λειτουργών. Τα τελευταία χρόνια τα επαγγελματικά της ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από την εμψύχωση βιωματικών ομάδων γονιών, αυτογνωσίας, ψυχοθεραπείας, εποπτείας και εκπαίδευσης εμψυχωτών. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα και στο Βόλο.