Σωτήρια αποδείχθηκε η παρέμβαση του Δ’ Σώματος Στρατού σε τρεις παρέβριες περιοχές, λίγο πριν τα πλημμυρικά φαινόμενα που έφερε μαζί της η «Υπατία».

Συγκεκριμένα, εντός της εορταστικής περιόδου κλιμάκια του Στρατού βρέθηκαν στο Βόρειο Έβρο, θωρακίζοντας αντιπλημμυρικά με ίδια μέσα χωριά του Διδυμοτείχου και Σουφλίου.

Η παρέμβαση του Στρατού σε Ψαθάδες, Ισαάκιο και Πραγγί αποδείχθηκε σωτήρια, αφού λίγες μόνο ημέρες αργότερα οι πλημμύρες ξαναχτύπησαν την πόρτα του Έβρου, και σε συνδυασμό με το λιώσιμο των πάγων μετέτρεψαν περιοχές στο Σουφλί και ιδιαίτερα στο Διδυμότειχο σε λιμνοθάλασσα.

Το Δ’ Σώμα Στρατού στο πλαίσιο της κοινωνικής συνεισφοράς και έργου του, κατασκεύασε 3 αντιπλημμυρικούς δακτυλίους. Τα αναχώμματα ύψους 3 μέτρων προστάτευσαν τις εν λόγω περιοχές, που έχουν πολλάκις στο παρελθόν πλημμυρίσει.

Να σημειωθεί ότι φέτος είναι η πρώτη χρονιά που βρίσκει τον Έβρο με 9 από τα 17 ανοιχτά ρήγματα που άφησαν πίσω τους οι περσινές πλημμύρες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Δ’ΣΣ τείνει χείρα βοηθείας προς την Περιφερειακή Αρχή και κυρίως τους ίδιους τους Εβρίτες, αφού φέτος σημειώθηκαν σημαντικές καθυστερήσεις ως προς την «επούλωση» των αναχωμάτων.

e-evros.gr