Η εκδήλωση κοπής πίτας του Επιμελητηρίου Ξάνθης πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη το βράδυ του Σαββάτου παράλληλα με την καθιερωμένη βράβευση επιχειρήσεων που διακρίνονται έξω από τα σύνορα της χώρας όπως η εταιρία SUNLIGHT που αντιπαρήλθε τη μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά και επανήλθε ήδη σε πλήρη λειτουργία με νέα μονάδα, το εστιατόριο Παλαιά Πόλις που συγκαταλέγεται στα 100 καλύτερα της χώρας, η αλλαντοποιία Παπαδόπουλου και άλλες.

Στην εκδήλωση που έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του Επιελητηρίου βρέθηκε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, οι δύο βουλευτές Χουσείν Ζειμπέκ και Γρηγόρης Στογιαννίδης, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, εκπρόσωποι φορέων, επιχειρηματίες μέλη του Επιμελητηρίου και πολύς κόσμος.

Στην ομιλία του ο ξανθιώτης Υφυπουργός Ανάπτυξης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης τιμούν τον Επιμελητηριακό θεσμό και τις μικρομεσαίες, κατά βάση, επιχειρήσεις που συνιστούν το κύριο χαρακτηριστικό της ελληνικής οικονομίας.

Στην προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της οικονομίας, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, διατίθενται δεκάδες χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και της ανταγωνιστικότητάς τους αλλά και των θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τον Σ. Γιαννακίδη  που ανέφερε ότι το νομοθετικό έργο που αρχίζει να αποτυπώνεται ξεκάθαρα, αποκαθιστά αδικίες πολλών ετών με στόχο να επαναφέρει την κανονικότητα στο φορολογικό, ασφαλιστικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, χωρίς τις στρεβλώσεις του παρελθόντος, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού στρατηγικού σχεδιασμού της κυβέρνησης.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο επιτυχημένο κλείσιμο του ΕΣΠΑ καθώς η χώρα πέτυχε τους στόχους της και παραμένει στις κορυφαίες θέσεις της απορρόφησης στην Ε.Ε. για τέταρτη χρονιά ενώ παραμένει πρώτη στην αξιοποίηση του πακέτου Γιούνκερ. Παράλληλα και στα επιμέρους χρηματοδοτικά εργαλεία που αφορούν στην περιοχή, όπως η ενίσχυση με 10 εκατ. ευρώ επιχειρηματικών σχημάτων στο πλαίσιο του interreg.

Έθεσε την παράμετρο της κοινωνικής συνοχής και έκανε λόγο για πνεύμα συνεργασίας. Ειδικά για την περιοχή της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, επεσήμανε ότι δεν περισσεύουν δυνάμεις και η συνδρομή του Υπουργείου Οικονομίας είναι αυτονόητη χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες, προκειμένου η περιοχή να εκμεταλλευτεί κάθε δυνατή ευκαιρία και να διαδραματίσει το ρόλο που της αρμόζει στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, όπως κατέληξε, ευχόμενος καλή χρονιά στους επιχειρηματίες.

Μάλιστα, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ήταν και ο φετινός τυχερός στο φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας που έκοψε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης, Σωφρόνιος Γκουτζίνης.