Έχεις πάθος με τα εφαρμοσμένα μαθηματικά; Θες να μάθεις πώς σχεδιάζονται τα φάρμακα και πώς ανακαλύπτονται οι βιοδείκτες; Είσαι έτοιμος να γίνεις ειδικός στην ανάλυση βιοϊατρικών σημάτων και εικόνων, στην επεξεργασία βιοϊατρικών δεδομένων και στην εκπόνηση μοντέλων πρόγνωσης και διάγνωσης ασθενειών;

Αν η απάντηση είναι «ναι», τότε το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο έχει τη λύση. Το εξ αποστάσεως διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (Δ.Μ.Π.Σ.) «Βιοπληροφορική και Νευροπληροφορική» στοχεύει στην προαγωγή της επιστημονικής γνώσης και την καλλιέργεια και ανάπτυξη της πρωτογενούς επιστημονικής έρευνας στα αντικείμενα των βιομαθηματικών, της βιοπληροφορικής, της υπολογιστικής βιολογίας, της νευροπληροφορικής και των νευροεπιστημών.

Το πρόγραμμα είναι δομημένο σε Θεματικές Ενότητες εξαμηνιαίας διάρκειας και στοχεύει στην προετοιμασία ειδικευμένων επιστημόνων για μια επιτυχή επαγγελματική σταδιοδρομία τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε ερευνητικό επίπεδο, αλλά και σε εταιρείες βιοτεχνολογίας, φαρμακευτικές βιομηχανίες ή εταιρείες πληροφορικής και μελετών, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Με ελάχιστη χρονική διάρκεια για την ολοκλήρωσή του το 1,5 έτος και μέγιστη τα 6 έτη, οι απόφοιτοι καθίσταται αυτομάτως ανταγωνιστικοί επαγγελματίες στην αγορά εργασίας, φέροντας στον τίτλο σπουδών τους την φήμη και το κύρος ενός από τα μεγαλύτερα Δημόσια Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας.

Όπως όλα τα προγράμματα του ΕΑΠ, έτσι και αυτό, απευθύνεται σε ένα μεγάλο φάσμα ενδιαφερομένων, δίνοντας την δυνατότητα εξ αποστάσεων σπουδών, που εξοικονομούν χρόνο και χρήμα. Η κατοικία του φοιτητή γίνεται ο κύριος χώρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δίνοντάς του τη δυνατότητα να επιλέγει ο ίδιος τον χρόνο και τον ρυθμό της μελέτης του.

Οι κλάδοι της Βιοπληροφορικής και της Νευροπληροφορικής αποτελούν σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο δύο από τους πιο σημαντικούς και αναπτυσσόμενους κλάδους, συγκεντρώνοντας μεγάλες επενδύσεις και προσφέροντας τεράστιες δυνατότητες απασχόλησης τόσο σε εφαρμοσμένο επίπεδο όσο και σε ακαδημαϊκό.

Μάθετε περισσότερα για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Βιοπληροφορική & Νευροπληροφορική» του ΕΑΠ και υποβάλετε αίτηση στο www.eap.gr