Στη Σαμοθράκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για τον εορτασμό των Θεοφανείων, όπου μετά την τελετή αγιασμού των υδάτων,  ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του νησιού και στη συνέχεια προέβη σε χαιρετισμό από το Πνευματικό Κέντρο του δήμου.

Ο πρωθυπουργός αρχικά παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό της Παναγίας Καμαριώτισσας και στη συνέχεια μετέβη στο λιμάνι της Καμαριώτισσας όπου παρακολούθησε τον Καθαγιασμό των Υδάτων.

Πέντε κάτοικοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά του χιονισμένου νησιού για να πιάσουν τον σταυρό, με τον πρωθυπουργό στη συνέχεια να τους συγχαίρει και να τους εύχεται «και του χρόνου», «πάντα δύναμη».

Τον κ.Τσίπρα συνόδευσαν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Ρήγας και ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του από το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Σαμοθράκης, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Η ανακήρυξη μου σε επίτιμο δημότη Σαμοθράκης δεν είναι μια τυπική, αλλά μια πάρα πολύ ουσιαστική, διότι γίνεται στην εσχατιά της Ελλάδας, όπου οι κάτοικοι της 365 μέρες το χρόνο υπερασπίζονται Θερμοπύλες και ταυτόχρονα δίνουν την καθημερινή μάχη της επιβίωσης.

Το 2019, είναι για την Ελλάδα ένα έτος ορόσημο. Η αφετηρία της μεγάλης ανάκαμψης. Μιας χώρας που για σχεδόν μια δεκαετία βίωσε τις ανυπολόγιστες συνέπειες μιας πρωτοφανούς κρίσης”, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην τελετή ανακήρυξης του σε επίτιμο δημότη Σαμοθράκης.

Η στήριξη των νησιών μας, είναι μια από τις βασικές αρχές της νέας εποχής στην οποία έχει εισέλθει η χώρα μας. Χαιρετισμός από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σαμοθράκης.

Η χρονιά που αφήσαμε πίσω μας πριν μια βδομάδα, ήταν η χρονιά των ιστορικών βημάτων. Τόσο στην οικονομία, όσο και στην εξωτερική πολιτική. Το 2019 μας δίνει τη δύναμη και τη σιγουριά να κάνουμε τα μεγάλα βήματα για την αναγέννηση του τόπου.

Η Ελλάδα δεν χτίζει την εθνική της αυτοπεποίθηση με λόγια, αλλά με έργα. Ανακτά την ηγετική της θέση στην περιοχή, μέσα από το διάλογο, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών και των κρατών της περιοχής. Χωρίς να απειλεί, αλλά και χωρίς να απειλείται από κανένα.

Το 2019 είναι το έτος που η Ελλάδα ανοίγει ξανά πανιά. Με οδηγούς κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα που αγαπά τον τόπο, που έβαλε πλάτη στα δύσκολα και σήμερα βλέπει ξανά προοπτική. Με εφόδια τη σκληρή δουλειά και το πείσμα των ανθρώπων της χώρας μας. Καλή χρονιά σε όλες και σε όλους.