Την παραίτησή του στον Πάνο Καμμένο υπέβαλε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης.

Αφορμή ήταν οι δηλώσεις του Π. Σγουρίδη το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό, με τις οποίες εκτίμησε ότι η συμφωνία των Πρεσπών ενδεχομένως να καθυστερήσει να έρθει προς κύρωση στη Βουλή, καθώς «μπορεί να συμβούν γεγονότα», όπως είπε. «Ένα θερμό επεισόδιο» ανέφερε, στη συνέχεια. «Το απεύχομαι, δεν επενδύω σε κάτι τέτοιο, αλλά όλα μπορούν να συμβούν».

Ακολούθησε η αντίδραση του Πάνου Καμμένου με ανάρτησή του: «Οι θεωρίες φαντασίας περί δήθεν θερμών επισοδείων ούτε βάση έχουν ούτε εξυπηρετούν την Ελλάδα» έγραψε στο twitter ο Πάνος Καμμένος και συμπλήρωσε:  Είμαστε η πιό ασφαλής χώρα της περιοχής που σέβεται το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας. Καλή πρωτοχρονιά».

Mιλώντας στο ethnos.gr, ο Π. Σγουρίδης σημείωσε: «Ποτέ δεν υπονόησα ότι περιμένουμε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Ακόμη και αν γίνει δεκτή η παραίτησή μου, θα παραμένω στρατιώτης των ΑΝΕΛ».

Νωρίτερα, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος είχε χαρακτηρίσει «αδιανόητες» τις δηλώσεις του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ, Παναγιώτη Σγουρίδη αλλά και είχε στηλιτεύσει το γεγονός ότι μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχαν καταδικάσει τις δηλώσεις αυτές ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών, Αλέξης Τσίπρας και ο υπ. Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Ειδικότερα, ο  Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας,  Γιώργος Κουμουτσάκος, για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ κ. Παναγιώτη Σγουρίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι δηλώσεις Σγουρίδη για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, σε συνδυασμό μάλιστα με την τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών είναι αδιανόητες.  Όπως αδιανόητο και επικίνδυνο είναι ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Υπουργός Εξωτερικών και Πρωθυπουργός δεν τις καταδίκασαν αμέσως αφήνοντας έτσι να διακινούνται σενάρια που εκθέτουν την Ελλάδα διεθνώς, καθώς προκαλούν εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας».