Ανάμικτες είναι οι αντιδράσεις που προκαλούνται από την προσπάθεια του ΔΠΘ να αποτρέψει την ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα. 

Οι πρυτανικές αρχές συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που τάχθηκε κατά της ίδρυσης 4ης Νομικής ενώ πρόκειται να δουν και τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Στους χειρισμούς και την αντίληψη που υποδηλώνουν αντιδρά ο Καθηγής της Πολυτεχνικής Βασίλης Τσαουσίδης, ο οποίος με ανάρτησή του σημειώνει:

“Το συμπέρασμα από το δελτίο τύπου της συνάντησης της επιτροπής ΔΠΘ με τον Κ. Μητσοτάκη είναι ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είναι κατά της ίδρυσης 4ης Νομικής και επίσης – όπως σαφώς συνάγεται από τα λεγόμενά του – κατά της ίδρυσης 9 νέων τμημάτων στο ΔΠΘ. Μένει αναπάντητο το ερώτημα αν τελικά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα εποπτεύονται από το κράτος ως προς τα γνωστικά αντικείμενα που θα μπορούν να θεραπεύουν…
Η άποψη μου: Η Θράκη του 2018 δεν είναι η Θράκη του 1975. Μπορεί να επενδύσει στην ελκυστικότητά της, να ενισχύσει την ποιότητά της, να βαδίσει με αυτοπεποίθηση, απαλλαγμένη από τη μιζέρια της δήθεν γεωγραφικής απομόνωσης και τις στρεβλώσεις της ενισχυμένης θρησκευτικής και πολιτικής προστασίας. Να αλλάξει ρότα.”