Ήχοι από Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και χαρούμενες μελωδίες πλημμύρισαν το Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο να δέχεται μουσικές ευχές από μαθητές, μέλη Συλλόγων και στρατιωτικές μπάντες. 

Τα πρώτα κάλαντα των Χριστουγέννων για τη φετινή εορταστική περίοδο έψαλαν οι μαθητές και οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης στις 21 Δεκεμβρίου 2018. Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, τα κάλαντα τραγούδησαν στον Δήμαρχο Ξάνθης μέλη της στρατιωτικής μπάντας του Δ΄ Σώματος Στρατού και μέλη της IV ΤΑΞΥΠ του Δ΄Σ.Σ. Ακολούθησε η Φιλαρμονική του Δήμου Ξάνθης και η μπάντα της 25ης ΧXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας. Τη σκυτάλη πήραν τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης με Ποντιακά Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, ενώ τα μέλη του Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης είπαν τα κάλαντα του Έβρου με το «Έθιμο της καμήλας» στο ισόγειο του Δημαρχείου.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης ευχαρίστησε όλους και ευχήθηκε με εγκαρδιότητα σε κάθε έναν ξεχωριστά «Καλά Χριστούγεννα με υγεία, καλοτυχία, αγάπη και οικογενειακή ευτυχία. Ο νέος χρόνος ας είναι δημιουργικός και χαρούμενος», καταλήγοντας «Και του χρόνου να μας τα πείτε ξανά! Να είμαστε πάλι όλοι εδώ μαζί!».

Λίγο αργότερα με τη συνοδεία των μελών του Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης ο κ. Δημαρχόπουλος κατευθύνθηκε στην αγορά της πόλης, όπου αντάλλαξε ευχές με πολίτες και καταστηματάρχες και αμέσως μετά παρακολούθησε το «Έθιμο της Καμήλας» που αναβίωσαν τα μέλη του συγκεκριμένου Συλλόγου στην κεντρική πλατεία

Στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ευχές δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής
Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στην έδρα της Περιφέρειας στην
Κομοτηνή από την Ορχήστρα της ΧΧI Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Κομοτηνής, τις
Φιλαρμονικές Ορχήστρες του Δήμου Κομοτηνής και του Νέου Σιδηροχωρίου
Ροδόπης και τον πολιτιστικό Σύλλογο «Φιλοτέχνες». Ο κ. Μέτιος ευχαρίστησε όλους
και ευχήθηκε καλές γιορτές με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.