Η ΕΠΑΑ Λεγεωνάριοι-Κουρσάροι Σχήμα της ΕΑΑΚ καταγγέλλει απαγόρευση να αναρτήσουν πανό στο γήπεδο για τον αγώνα κυπέλλου την Τετάρτη ενώ κάνει λόγο για επιλεκτική απαγόρευση καθώς επιτρέπονται μια σειρά από άλλα πανό και στον αντίποδα υπαινίσσεται συγκεκριμένη πολιτική διείσδυση στα σώματα ασφαλείας και ανοχή των ακροδεξιών. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την Τετάρτη 19/12, μέρα του αγώνα Άρης Αβάτου – ολυμπιακός, μέλη του Συλλόγου Φοιτητών πήγαμε να υπερασπιστούμε την απόφαση για κρέμασμα του συγκεκριμένου πανό στο γήπεδο σε μια κατεύθυνση γνωστοποίησης των αιτημάτων και του αγώνα μας. Εκεί αντιμετωπίσαμε τις δυνάμεις καταστολής, να μας απαγορεύουν να το κρεμάσουμε γιατί περιέχει “πολιτικό σχόλιο”. Ενώ η κατάσταση οδηγήθηκε σε διαπληκτισμό και κατέληξε στον τραμπουκισμό των μελών του συλλόγου από τους αστυνομικούς.

Την ίδια στιγμή που σε γήπεδα αναρτώνται πανό “Η Μακεδονία είναι μια κι ελληνική” , “¨Το κράτος είμαστε εμείς” κτλπ, η αστυνομία απαγορεύει στο σύλλογο φοιτητών να πάρει βήμα μέσα στα γήπεδα και να διεκδικήσει δημόσια και δωρεάν σίτιση για όλους.
Αυτή η επιλεκτική ευαισθησία καταδεικνύει τον γνωστό ρόλο της αστυνομίας, που πάντα ήταν και θα είναι ενάντια στις λαϊκές διεκδικήσεις, ενώ μαρτυρά και τον πολιτικό συσχετισμό εντός των δυνάμεων καταστολής. Εν ολίγεις αν είσαι μακεδονομάχος, φασίστας, μαχαιροβγάλτης, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να αναρτήσεις ό,τι πανό θες.

Αν είσαι φοιτητικός σύλλογος που διεκδικεί τα δικαιώματα του, τότε “η πολιτική δεν χωράει στα γήπεδα”. Ενάντια σε όσους μας θέλουν σκυφτούς, εμείς προτάσσουμε την συλλογική δράση και καλούμε και την τοπική κοινωνία να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να στηρίξει τον αγώνας μας.