Ανακοίνωση για την υπογραφή σύμβασης για το έργο του Κολυμβητηρίου εξέδωσε ο Δήμος Ξάνθης.

Η Ξάνθη αποκτά ξανά ένα σύγχρονο κλειστό Κολυμβητήριο, μια αθλητική υποδομή σύγχρονων προδιαγραφών, που δικαιούνται τα παιδιά, η νεολαία και οι αθλούμενοι της πόλης μας. Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη επαναλειτουργίας του σημαντικότερου αθλητικού έργου των τελευταίων ετών στον Δήμο Ξάνθης ξεκίνησε σήμερα 19 Δεκεμβρίου 2018, με την υπογραφή της σύμβασης για τις εργασίες βελτίωσης και αποκατάστασης του Κολυμβητηρίου Ξάνθης.

Ένα έργο σημαντικό, αναγκαίο, βιώσιμο με μεγάλη κοινωνική ανταποδοτικότητα που συμβάλλει στην αθλητική ανάπτυξη του Δήμου μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, ύστερα από πολλές χρονοβόρες καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος μετά την υπογραφή της σύμβασης εξέφρασε την ικανοποίησή του και δήλωσε: «Νιώθουμε δικαιωμένοι, καθώς ένας πρωταρχικός στόχος για την πόλη που τέθηκε από τη Δημοτική Αρχή υλοποιείται.

Με την αποκατάσταση του Κολυμβητηρίου δημιουργούμε μια ολοκληρωμένη αθλητική υποδομή στην περιοχή, έναν χώρο απόλυτα σύγχρονο και λειτουργικό, που πληροί τις σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές. Και κυρίως, δίνουμε οριστική λύση στο ζήτημα που απασχόλησε επί πολλά χρόνια τους αθλητές του υγρού στίβου, αλλά και όσα παιδιά και φίλους της κολύμβησης ήθελαν να μυηθούν σε αυτή».

«Το συγκεκριμένο έργο δεν είναι μόνον αθλητικό, αλλά και κοινωνικό, αφού όλοι έχουν δικαίωμα στην άθληση και στη συμμετοχή σε αθλητικά δρώμενα. Στόχος μας είναι να επιταχυνθούν άμεσα οι εργασίες βελτίωσης και αποκατάστασης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, για να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομα λειτουργικότερο και ασφαλέστερο, ώστε να υποδεχθεί τους χρήστες του», επισήμανε η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δέσποινα Παρτσαλίδου και συνέχισε: «Για την ιστορία του έργου υπενθυμίζεται ότι το Κολυμβητήριο παρουσίαζε πολυετή και δυσεπίλυτα προβλήματα, τα οποία κατά το προηγούμενο διάστημα συνέβαλαν στην περιστασιακή λειτουργία του. Η αναστολή λειτουργίας του συγκεκριμένου αθλητικού χώρου κρίθηκε επιβεβλημένη, όταν κατέρρευσε το σύστημα ανακύκλωσης νερού, προκαλώντας νέα δεδομένα όσον αφορά την ασφάλεια και την υγιεινή των πολιτών, ενώ καμία παρέμβαση δεν ήταν εφικτή λόγω της μη νομιμότητας του κτιρίου».