Εντείνεται σε διάφορες περιοχές της χώρας η μεγάλη συζήτηση για την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων LED σε  οδοφωτισμούς, όπως έχει συμβεί και στην Ξάνθη μετά την έγκριση της δαπάνης των 2,999 εκατ. ευρώ που θα καλυφθεί με Δάνεια από το Ταμείο Παρακαθηκών και Δανείων.

Τελευταίο περιστατικό είναι αυτό που καταγράφεται στο Δήμο Σοφάδων όπου με παρέμβαση της αντιπολίτευσης και ψήφους και της πλειοψηφίας – και παρά την αντίθεση του Δημάρχου- ανατράπηκε η δρομολογούμενη προμήθεια μετά τη συμμετοχή μόλις μιας εταιρίας στο σχετικό διαγωνισμό όπως είχαν προαναγγείλει ότι θα συμβεί οι αντιπολιτευόμενοι. Παράλληλα καταγράφηκε έκπτωση μόλις 8,69% σε αντίθεση με εκπτώσεις της τάξης του 50% που έχουν παρατηρηθεί αλλού

Νέο δημοσιεύμα

Τα τεκταινόμενα με τα φωτιστικά και τους λαμπτήρες LED στους δημοτικούς φωτισμούς αναδεικνεύει και πάλι δημοσίευμα της εφημερίδας Kontra News με τίτλο «Μάθημα Νομιμότητας πέραν της ηθικής από το Δήμο Σοφάδων» .

Το δημοσίευμα αφήνει αιχμές τόσο για το Δήμο Σοφάδων όσο και για τους Δήμους Αλεξανδρούπολης, Θάσου, Θερμαϊκού, Σαρωνικού, Ραφήνας, Μαλεβίζου και άλλων όπου όπως αναφέρει «ακολουθήθηκε αντίστοιχη μεθόδευση με αυτή των Σοφάδων, η επιμονή όμως των εκεί δημοτικών συμβούλων ανέτρεψε την προνομιακή υπέρ του εργολάβου προσπάθεια ανάληψης σύμβασης αλλαγής του οδοφωτισμού»

Υπαναχωρεί ο Δήμος Ξάνθης;

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι με βάση το ρεπορτάζ της εφημερίδας στους Δήμους Ξάνθης, Αμυνταίου και Φλώρινας έχουν υπαναχωρήσει. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στους τρεις Δήμους «αρχικά ακολουθήθηκε η ίδια «εσφαλμένη φιλοσοφία, τελικά επικράτησαν δεύτερες (σόφρωνεςή αμυντικές ?) σκέψεις και φαίνεται ότι ανέκρουσαν πρύμναν».

Σε κάθε περίπτωση, ό,τι και αν ισχύει τελικά, φαίνεται ότι το θέμα των οδοφωτισμών και των συμβάσεων θα είναι για πολύ καιρό στην επικαιρότητα, ειδικά ενόψει Δημοτικών Εκλογών.