Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παραχωρείται το πρώην Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τη σχετική απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΠΕ Έβρου αναφέρεται:

Η διεκδίκηση του ακινήτου, μετά των κτιριακών εγκαταστάσεων, συνολικού εμβαδού 18.153 τ.μ. για κοινωφελή σκοπό, είχε ξεκινήσει το 2012, συνεχίστηκε επί θητείας του αείμνηστου Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη και από τον νυν Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, και κορυφώθηκε με ομόφωνη απόφαση τουΠεριφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατόπιν της σχετικής εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου.

Ο κ. Πέτροβιτς είχε εισηγηθεί «την έγκριση υποβολής αιτήματος από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την παραχώρηση της  χρήσης για τριάντα πέντε (35) χρόνια, ολόκληρου του κτιριακού συγκροτήματος του παλαιού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης που βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη στην οδό Δήμητρας 19, στο Ο.Τ. 551, άνευ ανταλλάγματος, προκειμένου αυτό να αξιοποιηθεί κατά το βέλτιστο δυνατό τρόπο, για τη στέγαση υπηρεσιών – φορέων που εδρεύουν στην Αλεξανδρούπολη, κατόπιν των απαραίτητων τεχνικών μελετών και κτιριολογικών προγραμμάτων των υπηρεσιών αυτών».

Ακολούθησε το αίτημα του Περιφερειάρχη για την παραχώρηση χρήσηςκαι έκτοτε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου παρακολουθούσε στενά την πορεία του αιτήματος σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο κ. Πέτροβιτς πληροφορούμενος την έκδοση της Απόφασης του Υπουργείου, δήλωσε σχετικά: «Η απόφαση αυτή δικαιώνει τις προσπάθειές μας διαχρονικά, αρχής γινομένης από την πρώην Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γεωργία Νικολάου, τον αείμνηστο Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη, τον νυν Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και εμού προσωπικά. Το κτιριακό συγκρότημα του παλαιού Νοσοκομείου ανήκει στους πολίτες της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου. Προσωπικά, αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος από τη συγκεκριμένη απόφαση και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να αξιοποιηθεί προς όφελος των υπηρεσιών και του κοινωνικού συνόλου».