Στο ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο FM και το δημοσιογράφο Κώστα Παπαδάκη παραχώρησε συνέντευξη την Τρίτη ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης.

Αναφορικά με το πρόσφατο αναπτυξιακό συνέδριο της Θεσσαλονίκης σημείωσε « Ήταν ένα ενδιαφέρον συνέδριο που δεν αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τη Θεσσαλονίκη γιατί η ανάπτυξη της πόλης σημαίνει ότι συνολικά η Βόρεια Ελλάδα αποκτά δυναμική, μια νέα σελίδα στη μεταμνημονιακή εποχή. Η  Θεσσαλονίκη, όπως και η και Βόρεια Ελλάδα, μπορεί και πρέπει  να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο των Βαλκανίων. Έχει σημαντικές υποδομές και μπορεί να καταστεί διαμετακομιστικό κέντρο υπηρετώντας το άνοιγμα στη Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο» . Πρόσθεσε ότι η υπόθεση αφορά όλους τους Θεσσαλονικείς και αποτυπώνεται στα συμπεράσματα που προέκυψαν στα αναπτυξιακά συνέδρια, όπου έχει χαραχτεί η αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης. «Η Θεσσαλονίκη έχει αυξημένο ενδιαφέρον για διεθνείς δυνάμεις και για μεγάλους οικονομικούς παράγοντες και νομίζω ότι φαίνεται ήδη η προοπτική που έχει η πόλη και η Βόρεια Ελλάδα», είπε μεταξύ άλλων.  

Ερωτηθείς για τη συμφωνία των Πρεσπών  ανέφερε ότι γενικότερα, η επίλυση ζητημάτων με τους βόρειους γείτονες και οι οικονομικέ συνέργειες πρέπει να αποτελέσουν το επόμενο βήμα. «Αν δεν έχουμε συνεργασίες με τις γειτονικές χώρες και περιοριζόμαστε σε στείρους ανταγωνισμούς και εθνικισμούς καταλαβαίνουμε ότι δεν επιτρέπεται η πρόοδος και η ανάπτυξη  της Βόρειας Ελλάδας και της χώρας»  είπε και εκτίμησε ότι η συμφωνία έχει οδηγήσει τη ΝΔ σε πιο ακραίες θέσεις.  «Είναι γνωστό ότι από την πρώτη στιγμή προσπαθεί να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να πέσει αυτή η κυβέρνηση και να ξαναέρθουν  στην εξουσία αυτοί που μας οδήγησαν στην καταστροφή και τα μνημόνια» ανέφερε, σχολιάζοντας ότι , μετά την έξοδο από τα μνημόνια, οι πιέσεις της αντιπολίτευσης εστιάζουν στη Συμφωνία των Πρεσπών για να προκαλέσουν ρωγμή στη συνοχή της κυβέρνησης.

«Όταν έρθει ο καιρός όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα τοποθετηθούν και θα κριθούν αν στηρίζουν επιλογές που αφορούν στα εθνικά συμφέροντα  ή κατά πόσο εξυπηρετούν κομματικές σκοπιμότητες δίνοντας κάλυψη στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής» κατέληξε.