Συνεδρίασε  την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκης υπό την προεδρία του Δημάρχου Μυκης Τζεμηλ Καπζα το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυκης, με σκοπό τον συντονισμό των υπηρεσιών του Δήμου Μυκης με τις αρμοδιεςΥπηρεσιες Πολιτικής Προστασίας του Νόμου Ξανθης και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για την καλύτερη συνεργασία στην αντιμετώπιση του παγετού των χιονοπτώσεων και των βροχοπτώσεων κατά την χειμερινή περίοδο 2018 – 2019.

Στη συνεδρίαση που είχε πλήρη απαρτία παρέστησαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Δασαρχείου, του Δ´ Σώματος Στρατού, του ΔΕΔΔΗΕ, του Κέντρου Υγείας Εχινου, του ΚΤΕΛ Ξανθης, του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ξανθης, της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξανθης. Απο την πλευρά του Δήμου Μυκης παρευρέθησαν οι 4 Αντιδήμαρχοι , οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων, Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Προισταμενος της Τεχνικης Υπηρεσίας του Δήμου Μυκης.

Κατά την συνεδρίαση οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών του Νομου Ξανθης διαπίστωσαν την ετοιμότητα που διαθέτει ο Δήμος Μυκης σε μηχανήματα, προσωπικό και υλικά ύστερα απο την  έκθεση που παρουσίασε ο Δήμαρχος Μυκης Τζεμηλ Καπζα. Στην συνέχεια ο εκπρόσωπος της κάθε υπηρεσίας παρουσίασε αναλυτικά το επιχειρησιακό σχέδιο που διαθέτει για τον Δήμο Μυκης αναφορικά με την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών κατά την χειμερινή περίοδο 2018 – 2019