Ανάμικτα είναι τα συναισθήματα μετά την ισοπαλία της Ξάνθης στα Πηγάδια απέναντι στον Ολυμπιακό. Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο με βάση τη συνολική εικόνα του ματς όμως, η ομάδα της Ξάνθης έφυγε με την πικρία ότι έχασε μεγάλη ευκαιρία στο τέλος να “αποδράσει” με τους τρεις βαθμούς της νίκης, στο τρίτο από τα συνεχόμενα ντέρμπυ της. 

Στο πρώτο μέρος η ομάδα του Μάρτινς άσκησε μεγάλη πίεση, είχε καθολική υπεροχή και έχασε αρκετές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ ενώ η Ξάνθη απείλησε μόνο σε μια σημαντική ευκαιρία σε τετ α τετ του Γέντρισεκ στο ’30.

Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη ισορρόπησε το παιχνίδι και κυκλοφόρησε πολύ καλύτερα τη μπάλα, δημιουργώντας ευκαιρίες  και πετυχαίνοντας τελικά το γκολ με τον Σαμρμπόγκ στο 54′, ύστερα από ατομική ενέργεια και παρέμβαση με το κεφάλι του Βούκοβιτς, που αλλαξε πορεία στην μπάλα. Η ομάδα του Ράσταβατς συνέχιζε να κρατά ικανοποιητικό ρυθμό αλλά δέχτηκε την ισοφάριση  με κεφαλιά του Βούκοβιτς εξ επαφής μετά από παρέμβαση αμυντικού που άλλαξε πορεία στην μπάλα, στο 76.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ποτένσε δέχτηκε δεύτερη κίτρνη κάρτα αλλάζοντας τις ισορροπίες. Ο Ολυμπιακός ρίσκαρε και η Ξάνθη βρήκες τους χώρους με καλή κυκλοφορία και δημιούργησε φάσεις, πλην όμως δεν κατάφερε να σκοράρει, με αποκορύφωμα το φάουλ του Κοβάσεβιτς στο 100ο λεπτό, που έδιωξε με εντυπωσιακή προσπάθεια ο Σα.

H oμάδα του Ράσταβατς είχε αρκετά τρεξίματα και αλληλοκάλυψη και αντιπαρήλθε την ποιότητα του Ολυμπιακού με μεγάλη προσπάθεια. Κυρίως έδειξε μεγάλο πάθος, κάτι που ικανοποίησε τον κόσμο που βρέθηκε στα Πηγάδια ενώ δικαιολόγησε τη θέση της στο βαθμολογικό πίνακα.

Ο προπονητής της Ξάνθης δήλωσε μετά το ματς: “Είμαι χαρούμενος για το πρώτο μέρος και δυσαρεστημένος για το 2ο μέρος. Δεν είχαμε την αναγκαία προσπάθεια στο τέλος με αριθμητική υπεροχή να διαχειριστούμε και να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα” είπε αν και δήλωσε ικανοποιημένος και από τον βαθμό της ισοπαλίας.

Το ματς διεκόπη στην έναρξη του δευτέρου μέρους από διακοπή στον ηλεκτροφωτισμό που επανήλθε μετά από 6 λεπτά ενώ ο διαιτητής Τζήλος κράτησε καθυστέρηση 11,5 λεπτών συνολικά!