dav
Χίλια εκατόν εβδομήντα δύο κιλά (1.172 kg) όστρακα, το σύνολο των οποίων ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και στο μεγαλύτερο μέρος τους υπολειπομένων διαστάσεων, εντοπίστηκαν,  πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθη ένας 35χρονος αλλοδαπός για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.

  Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών Ν. Ροδόπης επί της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, Ε.Ι.Χ. όχημα, με οδηγό και ιδιοκτήτη τον 35χρονο, να μεταφέρει την παραπάνω ποσότητα οστράκων, χωρίς τα συνοδευτικά έγγραφα.

   Το όχημα οδηγήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω δράστης μετέφερε-διακινούσε συνολικά εξήντα τρεις (63) σάκους με δίθυρα μαλάκια συνολικού  βάρους χιλίων εκατόν εβδομήντα δύο κιλών (1.172 kg) εκ των οποίων είκοσι οκτώ (28) σάκοι του είδους αχιβάδα,  βάρους 384 kg το μεγαλύτερο μέρος των οποίων ήταν υπολειπομένων διαστάσεων και τριάντα πέντε (35) σάκοι του είδους τελλίνα, συνολικού βάρους 788 kg, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων ήταν υπολειπομένων διαστάσεων.

Ὀλα τα  αλιεύματα κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση από το Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου.   Επιπλέον,  δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, ενώ το όχημα μεταφοράς δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά των οστρακοειδών, λόγω μη τήρησης κανόνων ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής.

  Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.